6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Veliko srce za male ljude

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U okviru humanitarne akcije „Veliko srce za male ljude“ za Pučku kuhinju Vinkovci i Vukovar, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić odazvao se zamolbi Caritasa Vinkovačkog i Vukovarskog dekanata te Đakovačko-osječke nadbiskupije i odlučio darivati one kojima je pomoć najpotrebitija na području naše županije, kako bi im bar malo uljepšao božićne blagdane.

Odobrio je sukladno zamolbama i Socijalnim samoposlugama u Vinkovcima i Vukovaru kupnju najnužnijih potrepština za socijalno ugrožene građane, zatim Udruzi hrvatskih brojnih obitelji 8+ u Vinkovcima, kao i Milosrdnim sestrama svetog Križa iz Vinkovaca koje prikupljaju hranu za sve one koje im se obrate za pomoć.

Isto tako, prigodnim poklon paketićima darovao je i korisnike Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ Vinkovci, štićenike Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima te učenike Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru, kao i učenike Posebnog odjela Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima.

Prigodnim poklon paketićima darivao je i članove Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ iz Županje i Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ u Vukovaru, kao i Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ u Vukovaru.

U suradnji Centara za socijalnu skrb Vinkovci, Vukovar i Županja, prigodnim jr paketićima razveselio djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije.

„I ove godine želio sam pomoći onima koji se nalaze u teškoj situaciji, nekako im olakšati i uljepšati predstojeće blagdane, a posebno djeci u udomiteljskim obiteljima. U ovim danima su još više potrebna naša srca kako bi osjetila toplinu naše ljubavi, ali i našu prisutnost kako bi znali da nisu sami. Stoga im posvećujemo posebnu pozornost u ovim teškim vremenima u kojoj se borimo s pandemijom koronavirusa. Ovom prilikom svima želim blagoslovljene božićne i novogodišnje blagdane te puno zdravlja, mira i ljubavi“, istaknuo je župan Galić.

Ravnatelj osnovne škole A. G. Matoša u Vinkovcima Dario Dragun zahvalio se županu Galiću za poklon paketiće koje su primili učenici s poteškoćama u razvoju, a pohađaju Poseban odjel ove vinkovačke škole te je istaknuo sljedeće:

„To je bio lijepi događaj za djecu. Zbog trenutne epidemiološke situacije podjelu paketića smo organizirali u svakom razredu pojedinačno. Zahvaljujemo se županu Galiću što je na ovaj način uveselio naše učenike koji šalju zahvalu i pozdrave!“

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno