Građani vinkovačkog X. MO “Slavija“ i ove su godine na jezeru Bajer obilježili Dan Mjesnog odbora. Iako je ovaj dan 29. lipnja, odnosno na blagdan sv. Petra i Pavla, proslava je ovaj put dogovorena za ponedjeljak.  

“Već tradicionalno obilježavamo ovaj dan, a ovdje u prostorima Sportskog ribolovnog društva “Bajer“ već peti put priredili smo večer za druženje i proslavu našega dana. U programu sudjeluju građani naselja Slavija, po nekoliko članova iz drugih mjesnih odbora, ali i članova ostalih društava. Dana imamo svečaniji program u kojemu ćemo ugostiti tamburaše iz KUD-a “Šumari“ Vinkovci, i kao i svake godine velečasnog Krešu Aračića, a svi zajedno ćemo uživati u jednoj opuštenoj atmosferi uz malo druženja i zajedništva“, rekao je ovom prilikom Vlado Smolčić, predsjednik Vijeća MO “Slavija“.

U Mjesnom odboru “Slavija“ aktivni su tijekom cijele godine, a trenutno su u planu i oni malo veći projekti. Kako je istaknuo gradonačelnik Ivan Bosančić koji je također sudjelovao na ovoj proslavi, kroz desetak dana bit će potpisan jedan ugovor koji se odnosi na novi sportski teren, a u sklopu kojega će biti sjenica za druženje i dječje igralište. Nedavno je oformljeno još jedno dječje igralište – starije igralište koje je obnovljeno za korištenje, no sada je dobilo jedno moderno i novo ruho. Ovaj dio kanalizacije koji ide kroz aglomeraciju će se odvijati u narednim mjesecima, a zbog dinamike radova još nije poznat točan raspored ulica. Nakon toga kreće uređenje samih ulica i standardno održavanje koje se tijekom godine odvija.

“Svakako bih pohvalio rad Mjesnog odbora Slavija jer su intenzivni u svome radu i zahtjevima prema Gradu. Kontinuirano smo u kontaktu i znamo da ima puno potreba na Slaviji, a nama je želja da ih sve ispunimo i napravimo te da ih dovedemo na isti nivo kao i sve ostale mjesne odbore“, napomenuo je Bosančić.