30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Veselo i kreativno ususret Božiću

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci događanja nikada ne nedostaje. Tu je uvijek vrlo živo i vrlo kreativno pa je tako bilo i danas poslijepodne na još jednoj kreativnoj radionici. Ovu radionicu osmislila je i priredila Ana Škrlec, knjižničarka na Dječjem odjelu.

“Mi svake godine ususret blagdanima organiziramo radionice za djecu i roditelje. Sada je to božićna radionica, a odlučili smo podružiti se u predblagdanskom ozračju uz izradu božićnih ukrasa za prostor Knjižnice, a ponešto će djeca i roditelji ponijeti i kući. Radimo Djeda Božićnjaka, ovčice, božićna drvca otiscima dječjih ruku i još neke lijepe ukrase kojima se vesele i djeca i odrasli. Tu su naši redoviti polaznici igraonice i njihovi stariji članovi obitelji, mame, tate, bake, djedovi…, a imamo i školaraca, koji su bili polaznici igraonice i još uvijek vole dolaziti na naše radionice”, istaknula je Ana Škrlec.

Izrada božićnih ukrasa,kao i sve što se radi u igraonici, raduje djecu. Između ostalih potvrdile su to i Una, koja je došla s mamom i djedom, Eva, koja je došla s tatom i Ana, kojoj su se pridružile starija sestra Ema,nekada također polaznica igraonice i mama Irena, jedna od mama koje češće dolaze na radionice i druženja djece i roditelja. “Ponovno imamo jako lijepu božićnu radionicu. Zanimljivo je ovo i za djecu i za nas roditelje. Nešto i naučimo i što je najvažnije provedemo kvalitetno vrijeme zajedno. Jer kad ste kod kuće uvijek vam nešto može odvratiti pažnju i omesti vrijeme koje provodite s djetetom. Ovdje toga nema. Posvećeni ste djeci i onome što radite, a općenito atmosfera je vrlo ugodna ovako s drugom djecom i roditeljima”, istaknula je mama Irena.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno