1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

VIDEO TJEDNA: Blade Runner 2049. (2018.)

Više od autora

- vl promo-Denis Villeneuve danas je sigurno jedan od najtraženijih i najatraktivnijih redatelja. Nakon nekoliko zapaženih festivalskih filmova uslijedio je niz iznimno uspješnih i kritički hvaljenih hitova kakvi su ‘Zatočene’ i ‘Sicario’, koji je kulminirao pretprošle godine znanstveno-fantastičnom dramom ‘Dolazak’ ovjenčanom s čak osam nominacija za prestižnu nagradu Oscar, među kojima je bila i ona za najboljeg redatelja.

Prošle godine dočekala nas je nova poslastica u vidu nastavku jednog od najpoznatijih znanstveno-fantastičnih filmova u povijesti kinematografije – Blade Runner 2049.!

Trideset godina nakon događaja viđenih u filmu ‘Blade Runner’, novi istrebljivač – policajac K iz Los Angelesa (Ryan Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Harrison Ford), bivšim istrebljivačem koji je netragom nestao prije tri desetljeća…

Film Blade Runner iz 1982. godine nije postao blockbuster u pravom smislu te riječi, ali kako je vrijeme odmicalo iz godine u godinu dobivao je sve kultniji status, a danas se smatra jednim od najboljih znanstveno-fantastičnih filmova ikada snimljenih koji je na izrazito realan način predvidio budućnost čovječanstva. Stoga nije niti čudo da su obožavatelji i filmski entuzijasti diljem svijeta jedva dočekali nastavak koji nam je prošle godine stigao u režiji vizionara kakav je nekada bio Ridley Scott (redatelj prvog Blade Runnera).

Glumačku postavu predvode dvojica glavnih glumaca – Ryan Gosling i Harrison Ford (Ford koji ponavlja svoju ulogu policajca Deckarda iz prvog nastavka). Njima su se pridružili i oskarovac Jared Leto, Ana de Armas, Barkhad Abdi, Edward James Olmos, Dave Bautista i dobitnica nagrade Zlatni globus Robin Wright.

Originalni naslov: Blade Runner 2049, 2017.

Video distribucija: Menart, 2018.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno