7 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

VIDEO TJEDNA: Dunkirk (2017.)

Više od autora

- vl promo-

Novo remek-djelo Christophera Nolana vjerno prikazuje događaje tijekom legendarne bitke za Dunkirk te evakuaciju savezničkih vojnika iz Belgije, Britanije i Francuske koji su bili odsječeni i opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj između 27. svibnja do 4. lipnja 1940. godine. Evakuacijom je tada spašeno preko 300.000 vojnika.

Dunkirk počinje s nekoliko tisuća Britanaca i saveznika opkoljenih od strane neprijatelja, zarobljeni na plaži suočavaju se s nemogućom situacijom kako se neprijatelj približava…

Film je okupio glumačku postavu koja uključuje Fionna Whiteheada, Toma Glynna-Carneyja, Jacka Lowdena, Harryja Stylesa, Aneurina Barnarda, Jamesa D’Arcyja i Barryja Keoghana, sa Kennethom Branaghom (Jack Ryan: Poziv iz sjene, Hamlet, Operacija Valkira), Cillianom Murphyjem (Početak, trilogija Vitez tame), Markom Rylanceom (Most špijuna, Dvije sestre za kralja) i Tomom Hardyjem (Povratnik, Mad Max: Divlja cesta, Početak).


Film je sniman IMAX 65mm kamerama i u 65mm formatu pod snimateljskom palicom proslavljenog Hoytea van Hoytema, poznatog po hitovima Interstellar, Dečko, dama, kralj, špijun i Spectre.

Originalni naslov: Dunkirk, 2017.

Distribucija: Menart, 2017.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno