16 C
Vinkovci
Petak, 9. lipnja 2023.

VIDEO TJEDNA: Rat spolova (2018.)

Više od autora

- vl promo-


Rat spolova je jedan od tri filma koji su za temu odabrali legendarni teniski meč iz 1973. godine, između bivšeg teniskog prvaka Bobbya Riggsa (Steve Carrell) i znatno mlađe suparnice Billie Jean King (Emma Stone).

Kao žestoki rivali sa terena s brojnim predrasudama o suprotnom spolu, Billie Jean i Bobby donose kulturološki spektakl koji izlazi iz okvira sporta. Prepun duhovitih zapleta, Rat spolova je trijumfalno slavlje povijesnog meča koji je u potpunosti promijenio igru.

Ovaj senzacionalni meč koji je svojevremeno privukao pažnju preko 50 milijuna Amerikanaca je imao namjeru prikazati da li profesionalna igračica tenisa ikada može pobijediti muškog protivnika.

O njemu je već snimljeno nekoliko dokumentaraca, te igrana verzija iz 2001. u kojem su glavne uloge tumačili Holly Hunter i Ron Silver.


‘Rat spolova’ režiraju Jonathan DaytonValerie Faris (redateljski duo koji stoji iza legendarnog Mala Miss Amerike), a temelji se na scenariju Simona Beaufoya. Za produkciju je bio zadužen Danny Boyle, zajedno sa Christianom Colsonom.

Originalni naslov: Battle Of The Sexes, 2017.

Video izdavač: Menart, 2018.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno