24 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. lipnja 2023.

VIDEO TJEDNA: Snjegović (2018.)

Više od autora

- vl promo-

Dolaskom jeseni u grad, vraća se strah od misterioznih ubojstava koja se ponavljaju svake zime u zadnjem desetljeću. Istragu preuzima detektiv Harry Hole, koji se kao glavni junak pojavljuje u mnogim romanima jednog od najuspješnijih svjetskih pisaca Jo Nesboa. Snjegović je sedmi roman u nizu o detektivu Holeu kojeg je utjelovio Michael Fassbender (Nemilosrdni gadovi, 12 godina ropstva, X-Men, Steve Jobs).

Detektiv Hole u Snjegoviću pokušava stati na kraj serijskom ubojici čije žrtve uvijek nestaju na dan kad u Oslu padne prvi snijeg. Uz pomoć mlade talentirane kolegice (Rebecca Ferguson), desetljeće stare slučajeve povezuju s novim ubojstvom te otkrivaju da za hvatanje ubojice imaju vremena samo do prvog sljedećeg snijega. Glavnu žensku ulogu tumači Rebecca Ferguson (Nemoguća misija 5, Život, Djevojka u vlaku). U ovome filmu, koji je u cijelosti snimljen u Norveškoj tijekom skandinavske zime, također ćemo gledati Charlotte Gainsbourg (Antikrist, Melankolija) i dobitnika nagrade Oskar J. K. Simmons (Ritam ludila).

Osim spomenutih, Michaela Fassbendera, Rebecce Ferguson, Charlotte Gainsbourg i J.K. Simmonsa, u film u glume i James Darcy, Val Kilmer, Tobey Jones i mnogi drugi.


Film je režirao Tomas Alfredson prema priču slavnog Jo Nesboa a kojega su u film pretvorili scenaristi Hossein Amini, Peter Starughan i Soren Sveistrup.

Originalni naslov: The Snowman, 2017.

Video distribucija: Menart, 2018.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno