Počele su prijave obrazovnih programa za upis u srednje škole. Ove je godine planirano 47.491 mjesto u 2218 razrednih odjela, što je 245 upisnih mjesta manje nego lani. Već šestu godinu učenici se upisuju putem aplikacije “Upisi.hr”, prijavljuje se šest programa.

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020., jučer su započele prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započele su u 12 sati, a ogledne ljestvice poretka vidljive su od 22 sata istoga dana.

U 1. razred srednjih škola Vinkovaca u programe redovitog obrazovanja planira se broj upisnih mjesta za 1.065 učenika u 54 razredna odjela.

Obrazovne programe će se moći prijaviti do 10. srpnja 2019. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 30. lipnja 2019. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 13. srpnja 2019. godine. Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji “Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. – Idemo u srednju!” te se svi kandidati upućuju da dobro prouče sam postupak.

Svim se kandidatima naglašava da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote.