12 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Vijećnik Davor Raić: DP nije zadovoljan vinkovačkom podružnicom pa im je Kajkić najnovija akvizicija

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Rasprava s jučerašnjeg Gradskog vijeća otvorila je potencijalno moment uoči predstojećih parlamentarnih izbora. Gradonačelnik Ivan Bosančić bacio je bubicu o novom “braku iz interesa” nakon što je nezavisni vijećnik Goran Kajkić tijekom rasprava, u više navrata, Vinkovcima pretpostavio bolji život u Vukovaru hvaleći rad aktualnog gradonačelnika, Ivana Penave.

Na tu temu pred naš mikrofon želio je stati danas nezavisni vijećnik Davor Raić, inače gradonačelnički kandidat Domovinskog pokreta na prošlim lokalnim izborima. Njegovo viđenje razvoja situacije o pretrčavanjima iza paravana političke pozornice stranke čiji je bio istaknuti član.

“Mislim da se radi o previranju unutar jedne stranke koja je u slobodnom padu, i vjerojatno je da stranka nije zadovoljna sa svojom vinkovačkom podružnicom, a g. Kajkić je navikao prelaziti iz stranke u stranku. Sjetimo se, prvo je bio u HDSSB-u, pa Živom zidu, u bravi – nekakvom Ključu, sad je nezavisni. Iz razgovora s građanima, postoji velika znatiželja od kuda je g. Kajkić odjednom nezavisni, je li, i zašto ako je, pukla ljubav između g. Ivana Vilibora Sinčića i uvaženog g. Kajkića pa je on najnovija akvizicija DP-a. Koliko će se s njim usrećiti, pokazat će izbori”, komentira Raić nadovezujući se na kontekst Bosančićeve teze o stanovitom obiteljskom političkom OPG-u…

“U šeširu je vjerojatno i brat. Radi se o propalim političarima koji se hvataju državnih poslova. S jedne strane g. Kajkić ljude proglašava viškovima, tjerao bi ih s posla, a s druge strane se kao čičak drži svoje pozicije. Ne zaboravimo da je njegova plaća bila veća od 20 000 kuna, dakle viša od liječničke za osmosatno radno vrijeme. Kakvu odgovornost ima i što on radi za taj novac, to neka procjene građani. S druge strane, koliko pratim njegov rad, a to sam već i rekao javno, svodi se samo na objede protiv gradonačelnika i predsjednika Vijeća, a nešto konstruktivno od njega nismo nikada čuli”, kaže…

Pa nastavlja…

“Moram se pohvaliti da sam najzaslužniji što on nije prošao za oporbenog potpredsjednika Gradskog vijeća, a možda malo tko to i zna. Naime, onako iza leđa skupljao je potpise od oporbenih vijećnika i kada je skupio dovoljan broj, nazvao me da se nađemo na kavi. Pa kojim povodom?, pitao sam. Eto, da je on skupio već dovoljan broj potpisa i da mu nedostaje moj potpis. Rekao sam mu da to ne dolazi u obzir, da njegova stranka nije druga politička snaga u gradu i da to ne može pripasti njemu. E onda smo na prijedlog g. Rimca gentlmenski pristali da to bude gđa. Mirta Arlović kao podzastupljeni spol. Međutim, on je gđu. Arlović htio preskočiti i prepoznao sam da se tu radi o jednom običnom laktarošu koji svima nađe manu, koji spočitava gradonačelniku obrazovanje u Osijeku što bih ja i podržao da je on sam završio u Zagrebu…Oxford, Cambridge, nekakve navikane škole, međutim on je završio u Vukovaru. Ne podcjenjujem Vukovar, ali Osijek je Osijek”, nalazi za svrsishodno nezaobići Davor Raić.

Imao je potrebu dodati i sljedeće…“Od kada je svijeta i vijeka, od kada se glasuje za naše osnovnoškolce i besplatne radne bilježnice, uvijek su takve odluke donesene jednoglasno. Jedini koji je bio protiv je g. Kajkić i njegov trabant g. Krpan koji je uzgred budi rečeno, još i nekakav prosvjetni djelatnik pa je s tim moje čuđenje još i veće”, u mikrofon će Raić.

Iako ga bije glas HDZ-ovog žetončića, Davor Raić kaže, da je istina o njegovom izlasku iz DP-a sasvim drugačija i da mu takvo društvo u okviru gradske podružnice ne imponira. Danas je siguran da su njegovo ime i zvanje htjeli iskoristiti isturivši ga kao svog političkog kandidata na lokalu, a kada odradi može ići, što govori o njima, govori bivši DP-ovac, a prije toga i HDZ-ovac od čega kaže, ne bježi.

“Ako su jednog Škoru mogli odbaciti, pa što sam im ja. U to vrijeme bili su ozbiljna stranka, nisu se nigdje na izborima osramotili, no gdje su oni sada, danas je DP u slobodnom padu i mislim da će to i narod vidjeti”, zaključuje Davor Raić koji radi pohvaljuje rad gradonačelnika kroz priče koje, kaže, s terena dolaze.

“Do mene dolaze informacije da se čude i u poreznoj kako je u Vinkovcima izdano 85 uporabnih dozvola za objekte koji nisu samo obiteljski stambeni objekti, nego se radi o zgradama, da je cijena kvadrata u gradu između 1600 i 2000 eura, a s prodajom nema problema što ipak nešto govori o ovome gradu. To nije slučaj s Vukovarom, gdje je cijena novogradnje, koje i nema, osjetno manja ili Županjom pa i s Osijekom za kojim Vinkovci ne zaostaju. Ne može se tako grad omalovažavati od strane Kajkića. On puno stvari ne uzima u obzir”, pri kraju će Raić.

„To da gradonačelnik ne uvažava prijedloge oporbe je floskula. Prošle su godine kod gradonačelnika bili učenici 3. razreda osnovne škole i kada ih je pitao što bi željeli učiniti za ovaj grad, što gradu nedostaje, jedan je dječačić izašao za govornicu i kazao da ljeti nedostaje hlada i treba više drveća. Iako gradonačelnik i sam o tome razmišlja, nedugo potom, u Lapovačkoj ulici je osvanulo 19 sadnica. Znači ako uvažava mišljenje svojih najmađih sugrađana desetogodišnjaka, zašto ne bi uvažio konstruktivan prijedlog oporbe. Destogodišnjaci bolje detektiraju probleme nego g. Kajkić”, replicira u pero gradski vijećnik.

“I na kraju, nitko nije lud, zna narod da ne laje kera radi sela, svi su na državnom proračunu”, zaključuje nezavisni vinkovački vijećnik Davor Raić.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno