10 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Vikend na 53. Vinkovačkim jesenima

Više od autora

- vl promo-

Večeras u 20 sati započinje Državna smotra izvornog hrvatskog folklora na pozornici u središtu grada. U prvom dijelu smotre pogledajte sljedeće nastupe: KUD „Seljačka sloga“ Gradište; HKD „Vrila“ Župa Mostarski Gradec iz Širokog Brijega, BiH; KUD „Sveti Antun“ Pokupska Dolina; Udruga „Lastovski poklad“ i KUD „Lastovo“ Lastovo; KUD „Zrin“ Legrad; KUD „Bedem“ Grebaštica; FD „Otočac“ i GPOU Otočac; KUD „7 Kaštela“ Kaštel Gomilica; KUD „Nova zora“ Donja Lomnica; FD „Pazin“ Pazin; FS HKD „Veseli Gradišćanci“ Unda, Mađarska; KUD „Mišnjice“ Žrnovo i KUD „Slavonac“ Forkuševci. Također, generalnu probu svih nastupa možete pogledati u 18 sati.

U podne započinje izrada skulpture od slame na Slavonskom sokaku, a od 16 Vinski grad otvara vrata za posjetitelje.

Subotnje izdanje Laško je tamburaško na Slavonski sokak dovodi TS Srce Slavonije. Laško je pripremilo još nekoliko iznenađenja za posjetitelje. Naime, u 18 sati pogledajte Mimohod Laško mažoretkinja koje prema Slavonskom sokaku kreću iz središta grada. Program se nastavlja u 19 sati s otvaranjem pivske bačve Laško majstora pivara.


U koncertnom programu pod šatorom Vinkovačkih jeseni poslušajte Slavonske lole i goste sa startom u 22 i 30, a zatim i Pravila igre u ponoć.

Uz multimedijalni postav Gradskog muzeja Vinkovci i Filatelističke izložbe, danas pogledajte i izložbu oldtimer kluba s početkom u 10 sati u Dugoj ulici. Izložbu organizira Oldtimer klub Stari Sjaj. Likovna kolonija započinje svoj program također u 10. Koloniju u središtu grada organizira HDLU Vinkovci, a predstavit će radove učenika Gimnazije M. A. Reljkovića i Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima. Od 10 sati započinje i program Kulturnog centra „Gatalinka“, s predavanjima i radionicama u prostorijama centra do podneva, a od 17 program se seli na pozornicu u središtu grada. Izrada frizura završava u 20 sati, a od 22 započinje revija. Naposljetku, od 10 do 13 na obalama Bosuta u centru grada pogledajte Međunarodni maraton lađa osoba s invaliditetom i lađarskih ekipa te od 18 i 2. Međunarodni maraton lađa. Program je omogućila Udruga Vinkovačkih lađara.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno