23 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Vinkovci: Završetak radova u Lapovačkoj ulici

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Vinkovcima je u punom jeku projekt “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“. Postavljanjem novog sloja asfalta i ostalim završnim radovima ovih dana okončava se jedan od zahvata u okviru ovoga projekta na području aglomeracije Vinkovci, onaj u Lapovačkoj ulici, jednoj od najprometnijih gradskih ulica. Lapovačku ulicu danas je posjetio gradonačelnik Ivan Bosančić, koji se ovom prilikom još jednom ispričao građanima zbog otežanog prometovanja tijekom radova u Lapovačkoj te im zahvalio na razumijevanju tijekom radova koji su zahtijevali jedno određeno vrijeme zbog svoga obima budući da se radila kanalizacijska mreža, jednim dijelom i vodovodna mreža, a u konačnici i sanacija kolnika i staza.
“Sada je to, međutim, riješeno za jedno duže vrijeme i ovdje nećemo više ništa kopati nego ćemo pustiti građane da uživaju u svemu onome što smo napravili. Još je ostalo nekoliko ulica koje ćemo raditi na Lapovcima i Lapovci će praktički dobiti kompletno novu infrastrukturu, a tu su i oni drugi sadržaji na kojima smo radili u međuvremenu. Obnovljena je škola i vrtić, radila su se dječja igrališta, napravljeno je oko 300 novih parkirnih mjesta. To je sada stvarno već jedna zaokružena priča u skladu s našim programom gdje nastojimo jedan mjesni odbor završiti u cijelosti kako bi se mogli preseliti u drugi i više ovdje ne smetati normalnom životu”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.
U obilasku Lapovačke ulice danas je bio i direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Ivan Rimac.
“Aktivnosti na projektu Aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo, Privlaka i Cerna su u punom jeku. Trenutno smo negdje na sredini projekta odnosno odrađeno je nekih 90 kilometara rekonstrukcije mreže od 160 kilometara koliko je ugovoreno. Na svim područjima obuhvaćenima projektom se radi, vrijeme nam služi, izvođači poštuju rokove i realizacija je vrlo dobra te smo, kada je riječ o kompletnoj realizaciji projekta, u samom vrhu po realizaciji u cijeloj Hrvatskoj”, istaknuo je Ivan Rimac.
 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno