14 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Vinkovačka gimnazija obnovila učionice i dnevni boravak za svoje učenike

Više od autora

- vl promo-

Gimnazija Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima, uz podršku osnivača Vukovarsko-srijemske županije omogućila je učenicima nove i zanimljive prostorije.

Učionice su mjesta gdje srednjoškolci provode dosta vremena pa su tako promjene nužne kako bi učenicima bilo ugodnije. Naime, riječ je o dvjema učionicama te o novom dnevnom boravku. Sve tri prostorije, kako kaže maturantica Maja Kaurin, oduševile su učenike.

“Dnevni boravak vrlo je praktičan za sve, a naročito kada je riječ o putnicima koji često moraju čekati prijevoz prije ili poslije nastave”, napisala je Maja na Facebook stranici vinkovačke gimnazije.

Moderno uređena prostorija dnevnog boravka omogućava učenicima druženje, učenje i korisnije provođenje vremena te ono što je posebno važno, pogotovo kada je riječ o zimskim mjesecima, topli kutak u kojemu mogu boraviti.

Svi koji koriste dnevni boravak izjavili su kako smatraju da je to vrlo koristan prostor te kako se osjećaju ugodno i sigurno.

Osim dnevnog boravka, uređene su i dvije učionice. Riječ je o nekadašnjem kabinetu filozofije (koji će se povratkom na kabinetsku nastavu prenamijeniti u kabinet matematike) te o kabinetu psihologije (koji će biti prenamijenjen za kabinet filozofije i latinskog jezika).

U navedenim učionicama nalaze se novi interaktivni ekrani koji nastavu čine bržom, jednostavnijom i zanimljivijom. Za kabinet matematike nabavljeno je i deset prijenosnih računala kako bi ih učenici mogli koristiti za nastavu.

Učenici su jako zadovoljni te su izjavili kako im je interaktivni ekran od velike koristi, posebice kada imaju predmete u kojima on zaista mora dobro funkcionirati kako ne bi gubili vrijeme na brisanje ploče. Osim ekranom, zadovoljni su i potpuno obnovljenom učionicom (promjena seže od novih ulaznih vrata i podova do nove led rasvjete na stropovima).

Promjene su u ovoj gimnaziji započele obnovom fasade, a napravljene su i neke prilagodbe  za osobe s posebnim potrebama. Postavljena je nova led rasvjeta u učionicama na prvom katu i kabinetima biologije, kemije i fizike, a u kemiji je nabavljen i novi namještaj.

Ravnateljica Ivana Biljan ponosna je jer je sve to odrađeno u prilično kratkom roku, ali i sretna kada vidi kako su učenici zadovoljni jer, kako kaže, u ovoj nepredvidivoj epidemiološkoj situaciji, potrebno je da se svi i uz epidemiološke mjere osjećaju ugodno i sigurno.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno