Zbog aktualne situacije vezane uz koronavirus, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci omogućuje online upis ili obnovu članstva, kako bi se izbjegle gužve, odnosno čekanje u redovima uz pridržavanje mjera distanciranja. Članstvo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci traje godinu dana od dana upisa ili obnove.
Povodom Dana hrvatskih knjižnica, a vodeći se načelom Knjiga dostupna svima!, upis ili obnova članstva u Knjižnici iznosi popularnih 30,00 kuna. Učlaniti se u Knjižnicu, po popularnoj cijeni od 30,00 kuna, moguće je od ponedjeljka, 9. studenoga do subote, 14. studenoga 2020. godine. Nakon toga primjenjuje se ustaljeni Cjenik upisnina/obnova članstva.
Za online upis ili obnovu potrebno je ispuniti pristupnicu na:  https://forms.gle/ZE5dLLMjxAxRaSUD7 (za obnove članstva – pristupnica se ispunjava samo ako su se promijenili osobni podatci od posljednje obnove/upisa) te poslati dokaz o uplati članarine i napisati radi li se o upisu ili obnovi članstva na e-mail adresu: clanarina.gkvk@gmail.com.
Informaciju o realizaciji članstva korisnik će dobiti putem e-maila.
Podatci za uplatu su: Platitelj: Ime i prezime, adresa i poštanski broj / Primatelj: Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, Ivana Gundulića 6, 32100 Vinkovci / IBAN: HR7223900011101098343 / Model: HR00 / Poziv na broj: broj članske iskaznice za obnovu članstva ili datum uplate za prvi upis / Opis plaćanja (svrha): Uplata članarine – IME i PREZIME
Više informacija o uslugama i događanjima u Knjižnici može se saznati preko aplikacije za pametne telefone koju je potrebno besplatno preuzeti na Google Store-u ili Apple Store-u. Aplikacija nosi naziv Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, jednostavna je za korištenje.
Uz pomoć aplikacije korisnici mogu pretražiti e-katalog Knjižnice, pregledati kalendar događanja u Knjižnici, generirati svoj korisnički broj u barkod, produžiti posudbu građe, rezervirati građu, provjeriti posjeduje li Knjižnica primjerak neke građe ili zatražiti literaturu za seminarski rad.
Unutar aplikacije nalaze se i radno vrijeme Knjižnice, odgovori na česta pitanja, kontakt podaci svih odjela i službi Knjižnice te poveznice na društvene mreže Knjižnice.