Muška pjevačka grupa Lipa sudjelovala je na 14. susretu klapa u Kistanju na poziv domaće klape Zvono, koju su osnovali Janjevci dolaskom u Kistanje, a dali su joj ime po drugom najstarijem zvonu u Hrvata, koje i danas zvoni u Janjevu.

Susret se svake godine održava prvog petka u mjesecu svibnju u spomen na prenošenje relikvija sv. Nikole iz Smirne u Bari. Ove godine u Domu kulture u Kistanju u programu pod nazivom Večer sv. Nikole 2019, osim domaće klape Zvono i MPG Lipa, sudjelovale su klape: Skradinski buk iz Skradina, Kandelora iz Zemunika, Munita iz Zadra, Oršulice iz Vodica i Kaše iz Dubrovnika. Svoje stihove su te večeri govorili pjesnici Dinko Škverin i Ante Nadomir Tadić Šutra. Nakon programa druženje je nastavljeno uz pjesmu dugo u noć u restorenu Burnum.

Tijekom trodnevnog posjeta Kistanju članovi Lipe posjetili su i amfiteatar u rimskom vojnom logoru Burnum, gdje su oduševljeni akustikom otpjevali Zajčev U boj, u boj. Zatim su razgledali Manojlovačke slapove, izvor rijeke Krke i Kninsku tvrđavu. Posjetili su i manastir Krka, gdje su u crkvi otpjevali skladbu Tebe tražim, Šime Marovića, a potom razgledali katakombe ispod nje.

Na poziv donačelnika Općine Kistanje Roka Antića, Lipa je svojom pjesmom uzveličala polaganje vijenaca na spomen obilježju ratnom ministru obrane Gojku Šušku, a potom sudjelovala na misi zadušnici za njega u mjesnoj župnoj crkvi sv. Nikole. Nakon mise u Domu kulture je prikazan dokumentarni film Nade Prkačin Štafeta smrti, o 11-orici HOS-ovaca i gardista koji su svojim tjelima “čistili” minsko polje kako bi iz okupiranih Bogdanovaca civili prošli do slobodnog teritorija, uz nazočnost Ivice Jurčana, jednog od dvojice još uvijek živih, od četvorice preživjelih sudionika. Klapa Zvono i MPG Lipa su s tri pjesme upotpunili događanje.

Vinkovčani su posjetili i otok Visovac, gdje su upoznati s povješću otočića, a svojim pjevanjem u crkvi franjevačkog samostana Majke od milosti sudjelovali su na nedjeljnom misnom slavlju. Gvardijan samostana fra Božo Duvnjak je pozvao pjevače na čašicu razgovora u samostansku blagovaonicu, gdje su se podružili i zapjevali s fra Ivanom Režićem i novacima franjevačkog reda. Tom prigodom je fra Božo pozvao crkveni zbor Sveta Cecilija iz Vinkovaca, u kojem svi članovi Lipe pjevaju, na sudjelovanje na svečanosti Gospe od Anđela 2. kolovoza 2020.

Lipa se od od dragih prijatelja iz klape Zvono rastala zahvaljujući im na prekrasnom gostoprimstvu i pozivom u Vinkovce.