U organizaciji udruge Veteranke Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije večeras je u velikoj gradskoj vijećnici u Vinkovcima prikazan dokumentarni film “Heroine Domovinskog rata – Pobjednice” autorice Irene Ščurić u kojemu su protagonistice tri sudionice Domovinskoga rata. 
Mira Vrdoljak iz Vukovara, koja je dvoje djece, od 9 i 11 godina odvela roditeljima u Nijemce i pridružila se braniteljima Vukovara kao dio saniteta i kao vojnikinja. Nakon pada Vukovara u logoru u Stajićevu provela je 9 mjeseci. Umirovljena je dočasnica Hrvatske vojske i danas živi u Vinkovcima. Sabina Protulipac iz Turnja, također je umirovljena dočasnica Hrvatske vojske, a u obranu Hrvatske krenula je kao 18-godišnjakinja, s netom završenom medicinskom školom. Djelovala je u sanitetu i kao vojnikinja. Zorka Klaneček, mlada frizerka iz Sydneya, osjetivši snažan poriv da pomogne Hrvatskoj u ratu dolazi u domovinu svojih roditelja i s „Tigrovima“ prolazi hrvatsko južno ratište kao dio saniteta šišajući svoje suborce. Danas živi u Biogradu na moru i radi kao frizerka.
“Ove žene, sve tri, nisu samo pobjednice jer smo pobjednici u ratu, one su pobjednice života. I to je najvažnija poruka, da, kakve god vas situacije u životu stisnu i što god vam se dogodi, iz svega se može izaći kao pobjednik, bez imalo mržnje i negativnosti”, istaknula je Irena Ščurić.
“Svaki put kada se spomene Domovinski rat ili neki događaj iz toga doba, vratim se u to vrijeme i onda mi treba nekoliko dana da se iz toga vremena izvučem, ali mi je drago što smo napravili ovaj film da se zna da je bio rat, kako smo mi žene prošle u tom ratu, što smo pridonijele i da se zna istina na koncu konca. Svi stalno spominjemo da se treba znati istina. Istina je važna i ovo je jedan film u kojemu mi akteri pričamo istinu kako smo mi proživjeli taj rat. Možda će zvučati neskromno, ali mi žene, mi smo jake, mi smo sposobne, mi možemo isto što mogu i muškarci i mislim da smo bile jako veliki poticaj našim dečkima jer smo prolazile ono što su i oni prolazili, bile smo im i potpora i mislim da smo im puno značile”, istaknula je Mira Vrdoljak.
“Izuzetna nam je čast što smo organizatori projekcije ovoga filma u Vinkovcima jer je Mira Vrdoljak članica naše udruge. Drago nam je što se ona našla u ovom filmu i mislim da mi ne bi bili pravi prijatelji i prava udruga, a da ne napravimo projekciju ovoga filma”, istaknula je Ljiljana Poje, predsjednica udruge Veteranke Domovinskog rata VSŽ dodajući kako je projekcija planirana upravo u vrijeme kada se sjećamo Vukovara i tužnih dana koje je u ovo vrijeme 1991. godine prošla i Mira i njezini suborci u Vukovaru.