18 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Vinkovačka Spačva i u 2023. povećava plaće radnicima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Jedan od najstabilnijih proizvodnih poslodavaca s izvozničkim predznakom, jedan je od trenutno najpoželjnijih poslodavaca u Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Razdoblju krize i recesije, stabilna vinkovačka drvna industrija znala je odgovoriti, čemu u prilog idu rezultati poslovanja tvrtke za prošlu godinu.

“Što se tiče poslovanja u 2022. godini mogu vas sa izrazitim zadovoljstvom informirati da smo prošle godine imali vrijednost prodaje od 51, 8 milijuna eura dok smo 2021. godine imali vrijednost prodaje 37, 7 milijuna eura što je povećanje od 37% i uz EBITDA-u 29, 97% dok je 2021.godine EBITDA iznosila 15, 22%”, kaže predsjednik Uprave Vladimir Bataković pojašnjavajući operativnu dobit kompanije. Ostalih novih vijesti, za sada, nema na vidiku.

“Informacija o ulasku bilo koje druge kompanije u našu grupaciju pa tako i u BJELIN Spačvu nije potvrđena”, rekao je za Novosti.hr Bataković vezano uz kuloare oko ulaska danske kompanije Lego u suvlasništvo grupacije otvorivši priču o novoj poslovnoj godini u vinkovačkoj drvnoj industriji.


“Kako bismo ostvarili rezultate slične prethodnoj godini, 2023. godina bit će nam jedan veliki izazov, iako su najave o novoj krizi koja nas očekuje i pad potražnje na europskom tržištu još aktualne. Unatoč tomu ipak vidimo svjetlo na kraju tunela jer je potražnja za većinom naših proizvoda i u ovoj godini konstantna”, optimističan je predsjednik Uprave.

Nedvojbeno, a sudeći prema ozračju među uposlenicima, kojih je danas više od 700, posljedično isto toliko obitelji čija egzstencija ovisi o rezultatima tvrtke, vinkovačka Spačva u rangu je poželjnih i stabilnih poslodavaca.

“Strojeve možete kupiti, proizvodne hale izgraditi, ali naši zaposlenici su naša najveća vrijednost. Drago nam je čuti da smo poželjan i stabilan poslodavac. Od kako je Bjelin grupa preuzela Spačvu, povećali smo plaće početkom 2022. godine i sada ponovno povećavamo plaću, počevši od siječnja 2023. godine. Osim tih povećanja, redovito isplaćujemo i sve prigodne i druge nagrade koje smo također uvećali za značajan iznos”, istaknuo je Bataković što je, vjerujemo, tvrtkin odgovor na sveopću inflaciju i želju za zadržavanjem dobrih i produktivnih radnika na ovom prostoru.

Foto: Bjelin Spačva

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno