30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Vinkovačka trilogija 2024. okončana spektakularnom utrkom Valens Victorious

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nakon Oriona od 5 kilometara i Orient Expressa od 10 kilometara danas je održana i posljednja utrka Vinkovačke trilogije, Valens Victorious.

Staza Valens Victoriousa bila je duga 5 kilometara sa 70 prepreka, a više od 260 natjecatelja bilo je podijeljeno u 25 legija koje su startale s pet  minuta razmaka.

Prije starta sve natjecatelje i sve koji su sudjelovali u organizaciji pozdravili su i zaželjeli im sportsku sreću gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i Hrvoje Klarić u ime organizatora Vinkovačkog halfmaratona i sportske udruge FCT.

Kakva sjajna uvertira u Rimske dane i gladijatorske borbe do kojih je preostalo tek nekoliko dana. Valens Victorious, legendarna treća utrka vinkovačke trkačke trilogije još jednom nam nudi neviđen spektakl“, istaknuo je gradonačelnik Bosančić uz čestitke svim sudionicima na odvažnosti i odlučnosti te organizatorima na organizaciji ovog sjajnog natjecanja, jedinstvenog u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe.


Treća utrka Vinkovačke trilogije nosi naziv Valens Victorious kako bi uputila na bogatu rimsku povijest današnjih Vinkovaca i gladijatorske igre koje su bile spektakularni javni događaji u antičkom Rimu. Kao i svake godine utrka Valens Victorious održana je u spomen na tragično poginulog hrvatskog branitelja Nedjeljka Klarića.

U ženskoj konkurenciji prve su na cilj stigle: Nika Markić, Vedrana Jovanovac i Nataša Štabler.

U muškoj konkurenciji slavili su: Goran Sabolić, Filip Lovrić i Đorđe Ćerić.

Ukupni pobjednici Vinkovačke trilogije su: Nika Markić i Filip Lovrić. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno