24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Vinkovačka udruga “Agape” predstavila svoj rad na međunarodnom stručnom skupu

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Šibeniku je u tijeku 6. Hrvatski kongres o reprodukcijskom zdravlju, planiranju obitelji, kontracepciji i IVF-u s međunarodnim sudjelovanjem (19. – 21. svibnja 2022.)
Kako ističu u Hrvatskom društvu za ginekološku endokrinologiju i humanu reprodukciju i ovaj put odabrane su najaktualnije stručne teme te vrhunski predavači, a bolest COVID-19, koja je stvorila jedno od najizazovnijih okruženja koje je suvremeni svijet ikad doživio, odabrana je kao jedna od glavnih tema kongresa.

Na velikom stručnom skupu svoj rad predstavila je i vinkovačka Udruga za informiranje i podršku budućim majkama „Agape”.

Ova udruga, podsjetimo, s radom je počela u siječnju 2019. godine.

Udrugu su osnovale primalja Gordana Kucljak, predsjednica, prvostupnica sestrinstva Marijana Mate Ello i prvostupnica sestrinstva Marina Mađaroš, djelatnice na odjelu za ginekologiju OŽB Vinkovci iza kojih stoji dugogodišnje iskustvo rada u struci, a edukacije su prošle i na brojnim simpozijima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Edukacija i priprema žena za trudnoću, tijekom trudnoće i nakon poroda, primarna je zadaća ove udruge.

Trenutačno aktualni su upisi za radionice u lipnju, a kontaktirati ih se može putem njihove FB stranice ili telefona 091 262 1977.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno