25 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

Vinkovački Crveni križ sutra započinje s projektom “Školski pribor za Slavoniju i Pounje”

Više od autora

- vl promo-


Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci započinje sutra s podjelom školskog pribora učenicama i učenicima osnovnih škola čiji su roditelji/skrbnici predali dokumentaciju o ispunjavanju projektom predviđenih kriterija. 

Radi se o EU-projektu FEAD (Fond europske pomoći za najpotrebitije) namijenjenog djeci koja u školskoj godini 2021./2022. pohađaju 1. – 8. razred osnovne škole i ispunjavaju jedan od četiri projektom predviđena kriterija ovog projekta pod nazivom „Školski pribor za Slavoniju i Pounje“.

Projekt je financiran putem Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Hrvatska Kostajnica, a Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je jedan od provedbenih partnera.

Urednu dokumentaciju dostavili su roditelji/skrbnici 244 učenice i učenika osnovnih škola, a korisnici iz Vinkovaca mogu preuzeti školski pribor u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci u Ulici Josipa Kozarca 10, od sutra (utorak, 3. svibnja) do petka (6. svibnja) u vremenu od 9 do 12 sati.

Korisnicima iz osnovnih škola s područja grada Otoka i općina: Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci će ovoga tjedna dostaviti školski pribor u njihove matične osnovne škole.

Korisnici koji ostvaruju pravo na školski pribor iz ovog projekta su djeca koja u školskoj godini 2021./2022. pohađaju 1. – 8. razred osnovne škole, za koju su njihovi roditelji/skrbnici dostavili dokaze o ispunjavanju kriterija prema sljedećim kategorijama: KATEGORIJA 1. Djeca iz obitelji primatelja zajamčene minimalne naknade kojima je pravo utvrđeno rješenjem Centra za socijalnu skrb Vinkovci.
KATEGORIJA 2. Djeca samohranih roditelja s ukupnim primanjima kućanstva nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH od 4.062,51 kuna.

Potrebno priložiti za dokazivanje pripadnosti kategoriji:
• potvrda porezne uprave o visini dohotka za prošlu godinu za sve članove obitelji.
KATEGORIJA 3. Djeca u obiteljima s 3 i više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 6.436,00 kuna.
potrebno priložiti za dokazivanje pripadnosti kategoriji:
• potvrda porezne uprave o visini dohotka za prošlu godinu za sve članove obitelji.
KATEGORIJA 4. Iznimno, djeca u obiteljima s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću dulje od 3 mjeseca, ostali nezaposleni ili zaposleni bez ili blokiranih primanja, te obitelji koje zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemu.
potrebno priložiti za dokazivanje pripadnosti kategoriji:
• potvrda o zaštićenom računu, potvrda o visini dohotka, stanje tekućeg računa u zadnja 4 mjeseca, izjava o prihodima i radnom statusu članova zajedničkog kućanstva.
Za sve informacije korisnici se mogu obratiti izravno u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci na Trgu bana Josipa Šokčevića 1 ili na telefon: (032) 332 523.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno