16 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Vinkovački gimnastičari skupili dragocjeno iskustvo

Više od autora

- vl promo-

Sportski centar Lučko ugostio je završnicu Prvenstva Hrvatske u svim programima muške i ženske sportske gimnastike. Ovo natjecanje okupilo je samo najbolje klubove i gimnastičare iz Hrvatske koji su pravo nastupa izborili kroz kvalifikacijska kola tijekom cijele godine.

Kao i svako drugo natjecanje do sada, ni Prvenstvo Hrvatske nije moglo proći bez Vinkovčana. Gimnastički klub Hrvatski sokol imao je četiri predstavnik – jednoga u obaveznom te tri u univerzalnom programu. Iako se nisu okitili medaljama, svoje najbolje plasmane Andrija Petrina i Lovro Ramljak ostvarili su na ružama i konju s hvataljkama, dok je Israel Alozieuwa dobre predstave pružio na ručama i preći. Patrik Kordić dobre rezultate imao je u disciplinama preskok i preča. Mladi vinkovački talenti skupili su vrijedno iskustvo koje će im pomoći u nekim budućim natjecanjima, a na sljedeće Prvenstvo Hrvatske doći će još spremniji.


“Nemaju svi natjecatelji, koji su izborili pravo nastupa na ovom natjecanju, jednake uvjete treniranja, to je potpuno jasno, ali ipak je naš klub jedan od nekolicine klubova u Hrvatskoj koji nemaju svoju dvoranu, nego koriste prostor školske dvorane, pa u ovakvoj situaciji nismo niti mogli očekivati sjajne rezultate. Plasman ova četiri gimnastičara na Prvenstvo Hrvatske dokaz je talenta i upornosti naših gimnastičara, kao i truda njihovih trenera te iznimne ljubavi prema ovom teškom i prekrasnom sportu”, poručili su iz Hrvatskog sokola.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno