Već drugu godinu Institut za razvoj i inovativnost mladih IRIM organizira WER Otvoreni kup Hrvatske – natjecanje iz napredne edukacijske robotike i programiranja (WER Croatian Open 2018.) Riječ je o jednom od najvećih regionalnih natjecanja iz napredne edukacijske robotike i programiranja. IRIM ga je pokrenuo prošle godine, a na ovogodišnjoj inačici kojoj je tema bila “Informacijsko doba”, sudjelovalo je više od 150 natjecatelja i mentora. Natjecanje je održano 6. listopada u prostorima Tehnološkog parka Zagreb, a ove godine najbolji su bili učenici Osnovne škole Iver, Sesvetski Kraljevec i Gimnazije Matija Antun Reljković Vinkovci, kojima su uručene vrijedne nagrade i ulaznice za centralno natjecanje koje će biti održano u prosincu ove godine u Šangaju – World Education Robotic (WER).

Natjecatelji su programirali robote tako da se koriste telekomunikacijskim tehnologijama, recikliraju e-otpad i šalju informacijske pakete preko interneta. Simulirajući ove radnje natjecatelji su u timovima rješavali zadatke s ciljem da vožnja robota bude što brža i točnija. Natjecatelji su sudjelovali u dvije dobne skupine: osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj. Prvo mjesto u osnovnoškolskoj skupini osvojili su Mihael Orak, Maja Pavlić i Lovro Klarić uz mentorstvo Romana Rubčića iz Osnovne škole Iver, Sesvetski Kraljevec, dok su prvi u srednjoškolskoj skupini bili Vittorio Vičević, Fran Marić i Nino Matozan uz mentorstvo Daniela Rakijašića iz Gimnazije Matija Antun Reljković, Vinkovci. Najboljima su podijeljene vrijedne nagrade i pozivnice za središnje natjecanje koje će se održati u Šangaju početkom prosinca.

IRIM od 2017. godine organizira Otvoreni kup Hrvatske, regionalno natjecanje iz napredne edukacijske robotike. Osim u Hrvatskoj, otvoreni kupovi održavaju se i u SAD- u, Kanadi, Australiji, a drugi europski kup u Španjolskoj. Na kupovima ukupno sudjeluje oko pola milijuna natjecatelja.