18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Vinkovački Grad Export dobitnik Finine Zlatne bilance

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Fina je 30. lipnja dodijelila Zlatnu bilancu najboljim hrvatskim tvrtkama u 2021. godini. Sveukupni pobjednik je tvrtka “Decospan Mato Furnir” iz Oprisavaca, a svoju Zlatnu bilancu dobila je i vinkovačka tvrtka Grad Export.

Financijska agencija dodijelila je ukupno 19 nagrada: 11 zlatnih bilanci najuspješnijim tvrtkama u pojedinim djelatnostima, dva priznanja za izvrsnost u kontinuitetu poslovanja te šest zlatnih bilanci za posebne kategorije. Ove je godine analizirano 144.259 poslovnih subjekata, a u konkurenciju za nagrade ušlo je njih 3.978. Nagrade se dodjeljuju prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija: prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednik ima najvišu ocjenu kreditnog rejtinga prema priznatim svjetskim standardima (usklađeno s Basel III smjernicama i MSFI 9 računovodstvenim standardom).

A ukupni pobjednik i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2021. godini kao i Zlatne bilance u kategoriji Prerađivačka industrija je tvrtka “Decospan Mato Furnir” iz Oprisavaca, koja proizvodi i razvija pločaste materijale na bazi prirodnog furnira.

Dobra je vijest da je jedna od 17 zlatnih bilanci stigla i u Vinkovce. Zlatnu bilancu u kategoriji Najuspješniji dugovječni poduzetnik dobio je “Grad Export”. Renomirana vinkovačka tvrtka koja se bavi proizvodnjom dekorativnih ALU, PVC i HPL panela za ulazna vrata, osnovana je 1992. godine. Sa svojim proizvodima prisutni su u 26 zemalja Europe i svijeta, a, kako ističu, 13 linija dekorativnih panela s više od 250 modela, rezultat su dugogodišnjeg rada, 180 iskusnih i obučenih zaposlenika te modernih tehnologija korištenih u proizvodnji. „Sretni smo i ponosni. Ova nagrada velika je stvar za tvrtku, ali i za grad Vinkovce. Priznanje je to za dugogodišnje dobro poslovanje tijekom kojega nikada nije bilo problema s isplatom plaća i koje je opstalo i opstaje i u kriznim vremenima”, ističe Petar Šimić, vlasnik Grad Exporta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno