10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Vinkovački hakler ponovno oblači dres reprezentacije

Više od autora

- vl promo-

Josip Haluška vrlo je poznato lice u vinkovačkom malonogometnom svijetu, a ovoga tjedna ponovno je dobio poziv hrvatskog socca izbornika Željka Ostrmana. Svoje mjesto pronašao je za Euro Cup, trenutno najjače natjecanje starog kontinenta, koje će biti odigrano u Kišinjevu od 29. ožujka do 2. travnja.

Budući da trenutno postoji samo svjetska smotra, ovaj je turnir od strane organizatora zamišljen da u budućnosti postane Europskim socca prvenstvom. Moldavska prijestolnica ovom će prilikom okupiti 13 reprezentacija, a one će biti raspoređene u četiri skupine.

„U skupini smo s Kazahstanom i Francuskom. Prva utakmica je idući četvrtak u 20 sati po moldavskom vremenu, a idućeg dana će, u istom terminu, igrati protiv Francuza. Prve dvije momčadi iz svake skupine plasirat će se u daljnju fazu natjecanja, a tamo će se razigravati”, pojasnio je Josip Haluška, reprezentativac Hrvatske.

Vinkovčanin je istaknuo kako ima nekoliko promjena u sastavu, odnosno izbornik Ostrman želi isprobati nove pojedince. Također, zbog privatnih obveza i poslova, određeni dio reprezentativaca ne može se odazvati na poziv stratega hrvatske reprezentacije. Naravno, najveći problem svakako predstavlja uigranost momčadi, s obzirom na to kako je ovdje riječ o amaterskoj razini. Na reprezentativnom okupljanju nikada nisu u potpunosti isti pojedinci, a neki se prvi puta sretnu na natjecanju ili utakmicama. Bez obzira na te probleme, svi igrači zajedno žele izvući najbolje te iskoristiti priliku koju im izbornik nudi.

„Uvijek moramo ciljati visoko, to je sportski motiv koji se nalazi u nama. Svakako je ta uigranost najveći problem koji nas koči do nekog boljeg rezultata, a ostalo sve dođe redom. Na zadnjem prvenstvu u Mađarskoj cilj je bio proći skupinu, to nismo ostvarili, ali na svakom idućem natjecanju možemo ostvariti bolji rezultat od onoga prije”, dodao je.


Haluški ovo neće biti prvi ovakav izazov. Već je upisao nastupe u kockastom dresu, a također je s reprezentacijom igrao Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj. Nadalje, ima iskustva igranja Socca Lige prvaka, a s Vinkovčanima, koji nastupaju za momčad Restoran Nada Vukovar, prošloga je ljeta osvojio naslov državnog prvaka. Ipak, vinkovačkoj javnosti poznatiji je kao igrač futsala, koji se ipak razlikuje od sporta u kojem brani boje hrvatske nacionalne vrste.

„Ima dosta razlike između futsala i socca malog nogometa. Dimenzije igrališta u socci su veće, golovi su širi za metar, a također se igra na umjetnoj travi s loptom peticom. Ima velikih razlika, ali meni osobno nije problem te se brzo prilagodim”, objasnio je.

Na svakom natjecanju cilj je ostvariti što bolji rezultat, a reprezentativac se nada kako će se momčad za neke buduće izazove dodatno uigrati.

„Dosta je utakmica iza mene, poseban trenutak nemam, ali nekako mi je najdraže kada izađemo na teren i slušamo himnu”, zaključio je Josip Haluška.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno