4 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Vinkovački izviđači u kampanji pošumljavanja Dalmacije

Više od autora

- vl promo-

Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je najveću volontersku kampanju pošumljavanja Dalmacije koja u planu ima kroz 8 tjedana tijekom jeseni 2018. godine uključiti tisuće volontera. Odred izviđača “Vinkovci” i Odred izviđača “Suvara” iz Otoka, protekli su se vikend pridružili ovoj hvalevrijednoj akciji.

Cilj kampanje je podizanje svijesti građana, s naglaskom na najmlađe, o važnosti šuma, zaštiti prirode te prevenciji i zaštiti od požara. Također, u sklopu kampanje, od ostataka izgorenih stabala prikupljenih na požarištima u Dalmaciji bit će izrađene bojice kojima će se građani moći uključiti u akciju tako što će sami nacrtati drvce koje će putem posebne aplikacije smjestiti u virtualnu šumu. Za svako nacrtano stablo, volonteri će zasaditi pravu sadnicu.

“Iz Odreda izviđača “Vinkovci” sveukupno je išlo 6 članova zajedno s izviđačima iz Otoka, Đakovačke Satnice i Bjelovara. U petak smo stigli u Split, a u subotu smo se autobusima uputili u Zvjezdano selo podno Mosora jer se ondje pošumljavalo u ovoj prvoj fazi projekta. Ondje su nas dočekali izviđači iz Varaždina, pridružili su nam se aktivisti iz Greenpeacea i volonteri iz Hrvatske Lutrije, sveukupno oko 300 uključenih. Uz naputke djelatnika Hrvatskih šuma posadili smo oko 3.000 mladica jasena, primorskih borova i čempresa što me čini iznimno ponosnom”, ispričala je predsjednica Odreda izviđača “Vinkovci”, Katica Konstantinović.

Pročitajte više u novom broju Vinkovačkog lista!!!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno