Na otvorenom plivalištu Mladost u Zagrebu, protekli vikend održano je Prvenstvo Hrvatske za sve dobne skupine u 50 metarskom bazenu. Natjecanje se održalo u četiri dijela te se u konkurenciji 33 kluba natjecao i Vinkovački plivački klub s četiri natjecatelja u kadetskoj kategoriji koji su se odlično snašli među najjačim klubovima. Pojedinačne utrke su izborili Jurica Dragun, Ivor Rakijašić i Fran Budimir. Kao nagradu  za izniman trud i zalaganje VPK je odabrao jedanaestogodišnjeg perspektivnog Tomu Petrinića koji je ujedno bio i najmlađi natjecatelj da se okuša u štafetnim utrkama.

U pojedinačnim utrkama najuspješniji je bio Jurica Dragun koji je izborio 11. mjesto na 200 metara prsno te 13. mjesto na 100 metara prsno. Ivor Rakijašić bio je 22. na 100 metara leđno te 28. na 200 metara leđno. Fran Budimir plasirao se na 22. mjesto u disciplini 200 metara prsno.

U štafetnim utrkama četiri spomenuta plivača su izborila 10. mjesto na 4 puta 100 metara mješovito, te 12. mjesto na 4 puta 100 metara slobodno. “Čestitke mladim plivačima na isplivanim vremenima i osobnim rekordima, s obzirom da su imali kratak period za postizanje sportske spreme te su plivali u zahtjevnom 50 metarskom bazenu. Blistava plivačka budućnost je pred njima te će ih klub u  budućnosti redovito pratiti i motivirati”, poručuju iz VPK.