24 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Vinkovački lađari 11. put sudjeluju na Maratonu lađa

Više od autora

- vl promo-

Vinkovački lađari nastupit će na jubilarnom 25. Maratonu lađa u Metkoviću. Poznato je da naši lađari gaje velike simpatije nazočnih najpoznatije utrke tradicionalnih plovila duge 22,5 kilometara.

Na prošlosezonskom izdanju pobjedu je odnijela ekipa Stabilni kojoj je od Metkovića do Ploča trebalo 2 sata i 11 minuta i 53 sekunde, dok su Vinkovčanima bilo potrebno 2 sata i 45 minuta. Prošle godine Vinkovački lađari dobili su Zlatni štit kneza Domagoja kojega ekipe dobivaju za deset odveslanih Maratona. Start subotnje utrke zakazan je za 17 sata, a sve će biti popraćeno izravnim prijenosom na HRT-u.

Transparent „Vinkovci u srcu” bit će izložen tijekom cijele utrke, a lađari će nastupiti u sastavu Bruno Sertić (kormilar i kapetan ekipe), Ivica Božić (bubnjar), Danijel Gaunt, Domagoj Horvat, Ivan Krstičević, Ivan Bebić, Dragan Kolovrat, Filip Markić, Mario Svalina, Dino Peraica i Dino Magić.

„Vinkovački lađari obećaju da će svoje Vinkovce u subotu u dolini Neretve i pred cijelom Hrvatskom koja će putem prijenos pratiti utrku predstaviti u najboljem svjetlu te da ćemo pozvati puno lađarski ekipa na Maraton lađa koji će se održati u sklopu Vinkovačkih jeseni”, rekao je predsjednik Udruge Vinkovački lađari, Stjepan Sertić.

Zasigurno će sve gledatelje koji će Maratonu svjedočiti uživo, ali i gledatelji ispred malih ekrana očekivati još jedan spektakl duž cijele dionice Metković – Ploče koja iznosi 22,5 kilometara.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno