Preko 100 boraca iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Bosne i Hercegovine okupilo se danas u Vinkovcima u dvorani osnovne škole A. G. Matoša na Lapovcima gdje je u tijeku treći po redu Valens cup, MMA turnir koji se i ove godine održava u sklopu manifestacije Rimski dani. “Ove je treća godina za redom da u Vinkovcima organiziramo jednu ovakvu borilačku priredbu. Na ovaj način, sudjelovanjem u manifestaciji Rimski dani, želimo građanima ponuditi dodatne sadržaje koje mogu doći pogledati, ali i pomoći u razvoju turističke ponude grada. Na današnjem turniru, na kojem sudjeluju uglavnom mlađi uzrasti, imamo 114 registriranih sudionika i to od onih najmlađih, osmogodišnjaka, pa do onih već ozbiljnijih boraca od 24-25 godina. Starosti. “Valens team” vinkovačka je sportska priča koja traje već šest godina i koja je u tom periodu iznjedrila brojne uspješne borce, svjetske prvake u svojim kategorijama. Zahvalio bih ovom prilikom gradonačelniku Ivanu Bosančiću i županu Boži Galiću, koji nas prate sve ovo vrijeme i pomažu u organizaciji ovakvih priredbi”, ističe organizator natjecanja Nikola Jurković, član MMA teama Valens Vinkovci.

Napominje da MMA team Valens trenutno broji 150 članova, ima tu i žena i djece, koji se borilačkim aktivnostima naravno bave rekreativno. “Svi naši zainteresirani sugrađani mogu se prijaviti i na tečaj krav-maga, izraelske borilačke vještine prilično popularne u svim krajevima svijeta, a koji od nedavno imamo u našoj ponudi”, poručuje Jurković.

Što se rezultata tiče, treba reći da MMA team Valens Vinkovci u posljednjih šest godina u svojim redovima ima četiri amaterska svjetska prvaka i osam amaterskih državnih prvaka u slobodnoj borbi, te dva državna prvaka u brazilskoj jiu-jitsu. U profesionalnim vodama također prilično uspješno plivaju dva člana ovoga teama, odnosno Vlado Neferanović i Mario Žgela, koji vrlo uspješno pronose ime Vinkovaca po cijeloj Europi.