Kada u Gradskom vrtu rade na dovođenju pojačanja, ne razmišlja se samo o aktualnoj sezoni nego se ozbiljno planira i budućnost. Da je uistinu tako, potvrđuje i dolazak jednog od najvećih talenata u Hrvatskoj, vinkovačkog nogometnog bisera Diona Drena Belje. On je u ponedjeljak potpisao ugovor s bijelo-plavima, pri čemu se može zaključiti da su Osječani dobili bitku s brojnim klubovima koji su Diona željeli vidjeti u svojim redovima. Potpisao je ugovor na tri godine, a pojavit će se na prozivci B momčadi u prvoj polovici srpnja.

Vijest o odlasku Diona Drene Beljo iz Cibalie u Osijek potvrdio nam je i predsjednik Cibalie Mijat Kurtušić. “Klub je Dionu ponudio novi ugovor, ali budući da je slobodan igrač ovu odluku o odlasku u NK Osijek donio je u dogovoru sa svojim roditeljima.”, rekao nam je vrlo kratko predsjednik Kurtušić.

Odličan učinak u seniorima Cibalije

Iako je tek u ožujku napunio 17 godina te je nominalno kadet, igrao je za seniore Cibalije i ne samo da je dobio priliku, nego je bio jedan od najzaslužnijih za plasman Vinkovčana u Drugu HNL. Naime, Beljo je postigao devet golova, a imao je i isto toliko asistencija, a takav učinak nije mogao promaknuti „lovcima“ na talente. Cijelo su ga vrijeme pratili brojni skauti i klubovi, posebice iz razloga što je svojom impozantnom visinom od 195 centimetara vrlo pokretljiv i spretan s loptom, pa su ga neki već prozvali i vinkovački Zlatan Ibrahimović. Njegovu su obitelj kontaktirali i Dinamo i Hajduk i Rijeka i Lokomotiva, a najintenzivnije ga je pratio Osijek u kojemu je na kraju i završio.

Bio i u kampu Sampdorije

Lani je taj mladi U-17 reprezentativac bio u kampu Sampdorije, zvala ga je i praška Sparta, no oni koji vode brigu o karijeri ovoga mladića, prije svih njegovi roditelji, procijenili su kako još nije došlo vrijeme za takav rasplet situacije. Priliku za novi uzlet i napredovanje imati će u NK Osijek, što mu zasigurno odgovara ne samo iz nogometnih razloga.