Plivači i plivačice Plivačkog kluba Orion protekli vikend nastupili su na C Ekipnom prvenstvu Hrvatske koje je održalo u Puli. Kako objašnjavaju u klubu, na ekipnim prvenstvima cilj je ostvariti što veći broj FINA bodova. Svaki klub bira dva natjecatelja za svaku od 11 disciplina i postavu za 2 štafetne utrke. Na kraju, zbroj bodova svih disciplina odlučuje o pobjedniku i prelasku u viši rang, odnosno B Ekipno prvenstvo Hrvatske.

U konkurenciji 12 klubova iz cijele Hrvatske plivači Oriona osvojili su izvrsno četvrto, a plivačice šesto mjesto. U muškoj ekipi plivali su Nikola Ćaleta, Marin Svilar, Dominik Živalj, Alojzije Ćaleta, Marko Jurić i Matej Svilar. Žensku ekipu činile su Iva Čorak, Laura Matić, Lana Jurić, Paola Horvat, Dorotea Živalj i Tonka Kovačević.

Kako ističe, trenerica Maša Pešec zadovoljna je plasmanom jer su obje ekipe sportski i motivirano ulazile u svaku utrku i svako ponaosob je pružao najviše od sebe. U muškoj konkurenciji plivači Oriona osvojili su 12.144 boda, te ih je manje od 800 bodova dijelilo od prvog i manje od 200 bodova od trećeg mjesta. Također, niti plivačice nije dijelilo puno bodova od viših plasmana, gdje su prvih sedam ekipa bile unutar gustih 2000 FINA bodova. Pojedinačno najuspješnije utrke s osvojenih najviše bodova plivali su Matej Svilar, koji je bio prvi na 50 metara slobodno, Marko Jurić koji je bio drugi na 100 metara leđno i Alojzije Ćaleta koji bio također drugi, ali na 100 metara leptir.