25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Vinkovački park proljetnim dnevnim boravkom dočekao najljepše godišnje doba

Više od autora

- vl promo-


Grad Vinkovci ponovno je pokazao svu svoju raskoš, ovaj put u šarenilu, veselju i bojama proljeća u centru grada, vinkovačkom parku. Kreativni dnevni boravak dostupan je za sve posjetitelje, građane i one koji žele baciti koji “selfie”, fotografirati i zabilježiti najljepše uspomene.

Suradnja je to Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, Poljoprivredno šumarske škole te Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci. “Bilo da je godišnje doba ili nekakva manifestacija, trudimo se upriličiti temu na što ljepši način”, poručili su iz odjela za kulturu i turizam, dodavši kako su na ovaj način htjeli pozdraviti i obilježiti prvi dan proljeća te otvoriti sezonu lijepog vremena i gradske “vreve”.

“S Gradom surađujemo već nekoliko godina, kroz različite manifestacije, gdje se trudimo na što ljepši način izrealizirati sve kreativne ideje” rekli su ovim povodom i iz Poljoprivredno šumarske škole, naglasišvi kako su na ovaj način htjeli spojiti tradiciju i najljepše godišnje doba. Dnevni boravak su, kažu, uredili zajedno s učenicima smjera cvjećarstvo te su ga obojali u klasične i prepoznatljive proljetne boje.

“Ljudi se zaustavljaju, poneki pitaju imamo li knjigu pohvala, tako da mislimo kako ove akcije zaista ostavljaju pozitivan “feedback” na posjetitelje”, zaključuju iz Poljoprivredno šumarske škole.

“Na ovaj način želimo turizam Grada Vinkovaca podignuti na viši nivo, podsjetiti ljude kako se kod nas ipak nešto događa, gdje ljepota prigodnih uređenja razveseljava kako nas, tako i naše građane”, pojašnjavaju iz Grada. Sve te “selfie stanice”, kažu, vrata su u online svijet i prezentaciju Vinkovaca putem društvenih mreža s kojima smo okruženi više nego ikad.

“Prostor knjižnice uvijek je oplemenjen raznim radovima pa smo tako odlučili naš trud i rad prenijeti i u vinkovački park”, poručili su iz vinkovačke knjižnice, rekavši kako bi svi mi na neki način trebali doprinijeti uređenju našeg grada te samim time ljepšem i boljem životu.

Proljetni dnevni boravak uvertira je u sve ono što nas još čeka u nadolazećim danima. Iz Grada su poručili kako će vinkovački park zasjati u novom ruhu i ususret Uskrsu i blagdanskom periodu, gdje će ponovno snage udružiti s vinkovačkim školama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno