- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Na Bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu, u organizaciji Plivačkog kluba Dubrava jučer je održan 1. Međunarodni festival plivanja za osobe s invaliditetom “Dubrava open”. Na natjecanju je u 301 startu nastupilo 116 paraplivača/ica iz 22 kluba iz 8 država, odnosno iz Austrije, Slovenije, Grčke, Turske, Makedonije, Srbije, BiH i Hrvatske.

Plivački klub Cibalae Vinkovci predstavljali su Ana Marija Kovač, Matej Martinović, Toni Šimunić i Jan Tomašević u pratnji trenerice Marine Zulumović.

Vinkovčani su ovom prilikom ostvarili izvrsne rezultate, Ana Marija Kovač ukupno je osvojila 3 srebrne i 3 brončane medalje u MD klasi i oborila 3 osobna rekorda. Toni Šimunić isplivao je u disciplini 50 metara slobodno, 30. mjesto u općoj i 12. mjesto u juniorskoj kategoriji, također i osobni rekord.

Matej Martinović isplivao je disciplinu 50 metara slobodno, zauzeo 35. mjesto u općoj kategoriji i ostvario bolje vrijeme od prijavljenog. Jan Tomašević plivao je u disciplini 50 metara slobodno, zauzeo 44. mjesto u općoj i 19. mjesto u juniorskoj kategoriji od ukupno 59 plivača koji su sudjelovali u ovoj disciplini. Janu je ovo bilo prvo natjecanje i bio je jedan od najmlađih natjecatelja na natjecanju. Inače, Plivački klub Cibalae Vinkovci sada ima 6 klasificiranih plivača s invaliditetom i svakim natjecanjem sve je više paraplivača iz ovog kluba.