13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Vinkovački učenici i učitelji na projektnom sastanku na Sardiniji

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Novi Erasmus+ EU projekt W.A.T.E.R. in other ways (Voda u drugim oblicima ) odveo je grupu vinkovačkih učenika i učitelja iz OŠ Bartola Kašića na projektni sastanak koji se održao na Sardiniji, u gradu Sassari čija je osnovna škola uz škole iz Češke, Litve, Portugala i Španjolske uključena u ovaj međunarodni projekt. Sama tema dvogodišnjeg rada učenika ovih škola vrlo je aktualna: voda je izvor života, dio je svih živih organizama, iz povijesti znamo kako su prve civilizacije nastajale uz vodom bogata područja, a upravo zbog vode vodili su se brojni ratovi.

Svoja znanja učenici će razvijati kod relevantnih predmeta – prirode, geografije, engleskog jezika, matematike i fizike. Tijekom projekta koristit će različite suvremene ITC alate, kreirati praktične proizvode, razvijati timski rad, jačati kompetencije u engleskom jeziku, razvijati samopouzdanje i socijalne vještine, upoznati različite kulture, tradiciju i običaje drugih europskih zemalja i doznati kako žive njihove vršnjaci u drugim zemljama.

Tijekom tjedna boravka na Sardiniji učenici su posjetili park prirode Platomonas u kojemu su imali prigodu razgledati ornitološki rezervat na jezeru i sudjelovati u didaktičkim pokusima na temu vode i okoliša u edukativnom centru. Na lokaciji S. Antine, smještenoj u središnjem dijelu otoka, posjetili su ostatke drevne civilizacije, iz brončanog doba tzv. nuraghi civilizacije.

Škola domaćin za sve je sudionike projekta organizirala i prigodni glazbeno- folklorni program, učenici su pohađali nastavu u školi, sudjelovali na radionici izrade keramike tipične za ovaj otok, odabran je logo projekta među učeničkim radovima. Organizirana su i zanimljiva sportska natjecanja i druženje, dok su učitelji razmijenili iskustva o školskim sustavima u različitim zemljama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno