6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Vinkovački vatrogasci gasit će požare na Jadranu

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Svake godine profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci odlaze na Jadran gasiti požare. U ljetnoj sezoni ima najviše požara i zato je potrebna pomoć vatrogascima na Jadranu. Prema zakonu, svi gradovi i općine dužne su u vrijeme trajanja žetve i vršidbe na poljima organizirati dežurstvo kako bi vatrogasci odmah reagirali i spriječili širenje vatre.

Dobrovoljna vatrogasna društva i javne postrojbe profesionalnih vatrogasaca tijekom žetve organizirat će dežurstva od 7 do 21 sat. Uz dežurstva, svake godine upućuje se minimalno sedam vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci u ispomoć kolegama na gašenju požara na jadranskoj obali, u bazu Divulje. Vinkovački vatrogasci raspoređeni su u Jelsu, na otoku Hvaru, a jednako tako će biti i ove godine kada će vatrogasci biti tamo od 20. lipnja do 20. rujna. 

JVP Vinkovci je prošle godine imala ukupno 91 intervenciju. Od tog broja na građevinama je bila 31 intervencija, 60 na otvorenom prostoru i šest na motornim vozilima. U tim je intervencijama sudjelovalo 247 vatrogasaca i utrošeno je 248 radnih sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno