- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić primio je u svoj ured dobitnike nagrade „Zlatni studio” vinkovačku glumicu Mateu Marušić i ravnatelja kazališta Zdenka Rečića.

Tri nominacije, tri nagrade „Zlatnog studija”. Bila je to još jedna potvrda i dokaz kako se u vinkovačkom kazalištu u posljednje vrijeme rade velike stvari. Gradsko kazalište „Joza Ivakić” Vinkovci prometnulo se u jedno od vodećih kazališta u regiji, ali i šire. Dobar i mukotrpan rad još jednom su rezultirali nagradama koje imaju odjeka i izvan Hrvatske.

„Vidjelo se kako vinkovačko kazalište može „parirati” rame uz rame onim većim kazalištima koja imaju veća sredstva, više glumaca i značajnija sredstva. Međutim, umjetnost, poput sporta i drugih stvari, gdje je potreban izniman talent i puno truda pravi je dokaz da srce i trud može sve pobijediti”, poručio je gradonačelnik Bosančić prilikom prijema nagrađenih vinkovačkih kazalištaraca. Gradonačelnik naglašava kako je naše kazalište jedna mala obitelj koja je pokretač čuda u zadnje dvije, tri godine.

„Za kraj još jedna velika čestitka i još značajnija potpora Grada Vinkovci našem kazalištu jer su pokazali da mogu biti izvrstan brend te da naše predstave pune kazališta diljem zemlje. Neka tako i nastave dalje, a na nama je da se pobrinemo za možebitno proširenje ekipe kako bi dali još više prilike mladim glumcima, kao što je u naše kazalište došla naša Matea. Ovo je jedna dobra priča koja može ići samo naprijed i još više grad Vinkovce prezentirati kao grad kulture”, izjavio je gradonačelnik Bosančić.

Glumica vinkovačkog kazališta, Matea Marušić, može se pohvaliti nizom priznanja i nagrada koje je dobila u posljednje vrijeme, a ponosna vlasnica kipa „Zlatnog studija” zahvalila je Gradu što iz sezone u sezonu podržavaju rad vinkovačkog kazališta jer bez toga ne bi bio moguć daljnji napredak. „Velika je čast kao mlada glumica dobiti ovakvu nagradu, a svaka sljedeća predstava i projekt koji struka prepozna je veliki plus za moj rad”, rekla je Matea Marušić.

Nikada nijedno kazalište iz Slavonije nije bilo nominirano za nagradu „Zlatnog studija”, nikada nijedan glumac koji dolazi iz slavonskih kazališta također nije bio nominiran za navedenu nagradu, a kamoli da je bio dobitnik, a vinkovačko kazalište „pomelo je konkurenciju” i u Vinkovce donijelo tri velike nagrade.

„Nikada nijedno kazalište u Hrvatskoj nije dobilo u jednoj godini tri zlatna studija. Velika pohvala našem kazalištu koje je osvojilo najveću medijsku nagradu. Dobili smo čestitke iz svih krajeva Europe i očigledno je kako se dodjela ove nagrade prati i izvan Lijepe Naše”, istaknuo je ravnatelj Rečić koji se usput i zahvalio svim građanima, građankama i željezničarima koji su podržali projekt „Štajga”.