13 C
Vinkovci
Utorak, 21. ožujka 2023.

VINKOVAČKO LJETO – tjedan drugi

Više od autora

- vl promo-

Vinkovačko ljeto proteklog se tjedna pokazalo otpornim na sve oblike vremenskih prilika i neprilika. Dosad smo se oduprli ekstremnim vrućinama, grmljavinskim olujama i naglom padu temperatura te je to upravo razlog da nastavimo istim tempom…ako ne i još bolje.

Proteklog je vikenda Ljetni trg u središnjem gradskom parku bio u znaku šahovnice. Što li zbog državnih praznika, što li zbog fenomenalne utakmice hrvatske reprezentacije protiv Argentine. Iako su Vatreni zauzeli prvo mjesto u skupini i našli se među 16 najboljih reprezentacija Svjetskog nogometnog prvenstva, igra je još daleko od kraja. Zato vas pozivamo, da i danas navučete dresove, pripremite rekvizite i ekipu te se zaputite u pravcu gradskog parka večeras u 20:00 sati!! Bodrite Hrvatsku u svom okršaju protiv Islanda i uživajte u zabavnom programu koji je za svoje građane i vjerne navijače reprezentacije pripremio organizator, Grad Vinkovci. Za potpuno navijačko iskustvo, tu je video zid dimenzija 4×3 metra – za osjećaj kao na terenu – a da navijačko ludilo bude na zavidnom nivou brinu se Siky Beats i Vinkovačke mažoretkinje. Podsjećamo, najluđi i najglasniji navijači među vama imaju i ovaj puta priliku osvojiti paket Laškog piva! Dakle, bez suzdržavanja…naravno u granicama civiliziranog svijeta.

Ovaj vikend započeo je prvi u nizu Likovnih petaka u parku koje za građane i posjetitelje Vinkovaca organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika. U likovnim susretima i izložbama možete uživati svakog narednog petka, s posebnom, velikom izložbom povodom Dana grada Vinkovaca, 20. srpnja, pod nazivom “Umjetnici svome gradu”.

U petak je također, u kupoli u parku pred publiku stao Veky party, a u subotu je na veliku radost malih i velikih Vinkovčana, grad na Bosutu posjetila višestruko nagrađivana i omiljena glazbenica, Mia Dimšić.

Jučer je plesni klub D&D u parku održao Zumba fitness. Podsjećamo, Grad Vinkovci, grad zdravlja, svojim je građanima omogućio besplatne treninge zumbe za vrijeme Vinkovačkog ljeta, stoga bi bilo šteta propustiti ovakvu jedinstvenu priliku za rekreaciju.

U četvrtak s početkom u 20 sati započinje i prva Rockabilly plesna radionica ovog (Vinkovačkog) ljeta koju organizira ekipa iz Hang Loose-a i udruge XO-VK. Odmah nakon plesa, ljubitelji mode, ali i oni koji to pretjerano nisu, imaju priliku pogledati lepršavu kolekciju proljeće/ljeto u sklopu Vinkovci fashion night. Ovaj mondeni spektakl omogućilo je svojim građanima Udruženje manekena Loreena.

U petak s početkom u 17 sati, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika donosi drugo ovoljetno izdanje Likovnih petaka u parku, dok je Grad Vinkovci svojim građanima u 20 sati pripremio koncert Sing Song Swinga.

Subota je dan za kreativnu dječju radionicu koju s početkom u 18 sati za najmlađe provodi Društvo naša djeca.

I sljedeći vikend završavamo s koncertom, a to je u ovome slučaju nastup mlade i talentirane pjevačice koja se krije pod umjetničkim imenom Zsa Zsa. Naučite riječi i ne propustite neki od njenih hitova u subotu s početkom u 20:30.

Pokrovitelj Vinkovačkog ljeta je Grad Vinkovci, a svi su sadržaji za građane besplatni!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno