9 C
Vinkovci
Četvrtak, 6. listopada 2022.

Vinkovačko ljeto vraća se u sasvim novom ruhu!!!

Više od autora

- vl promo-Ovogodišnje izdanje omiljenog Vinkovačkog ljeta zamišljeno je kao jedinstven spoj mnoštva događanja koja su orijentirana prema popularizaciji i promociji urbane kulture.

Ova je ideja zaživjela u koordinaciji Grada Vinkovaca s lokalnim udrugama, institucijama pa i medijskim kućama prema uzoru na ostale europske gradove koji ljeti žive u svojim parkovima.

Parkovi su srca grada, a osim hlada mogu postati i platforma za okupljanje, druženje, ali i uživanje u kulturno-umjetničkim sadržajima.

“Sretan sam što se s godinama sve više napora ulaže u organizaciju Vinkovačkog ljeta i što je Grad u mogućnosti za manifestaciju izdvojiti veći budžet. Želja nam je da građani ljeto provedu u parku, da se druže i borave na otvorenom, a to možemo napraviti isključivo dobrom organizacijom i ponudom kvalitetnog sadržaja. Zbog toga smo ove godine značajnije krenuli u pripremu Vinkovačkog ljeta i uvjeren sam da ćemo uspjeti privući ljude. Mnoge su se udruge angažirale u želji da upotpune program i doista se može pronaći ponešto za sve uzraste i ukuse. Naravno, tu je i neupitan utjecaj manifestacije na razvoj gospodarstva, ugostiteljstva, turizma i međuljudskih kontakata”, izjavio je gradonačelnik Grada Vinkovaca, Ivan Bosančić.

Pozivaju se svi koji imaju ideju i volju da se pridruže programu Vinkovačkog ljeta, svojim ga doprinosom osvježe i postanu dijelom ove tradicionalne manifestacije.

“Čast mi je biti dijelom Vinkovačkog ljeta. Ovo je jedan pomak od dosadašnjeg rada i jedva čekam vidjeti reakciju ljudi. Vinkovci mogu biti ponosni na svoju urbanu kulturu, koja iako stidljivo niče, nesumnjivo je prisutna, a ovo je prilika da se pokaže u potpunom sjaju. Ovoga ljeta središnji vinkovački park postat će mjesto susreta, umjetnosti i kulture”, naglasila je direktorica Novosti, Mirjam Jukić.

Za Dan grada i Dan domovinske zahvalnosti, Grad Vinkovci svojim građanima poklanja koncerte Petra Graše i Najboljih hrvatskih tamburaša, a među ostalim zvučnim imenima koji će pred publiku stati na vinkovačkoj pozornici nalaze se Zsa Zsa, Mia Dimšić i Kedžo.

Još jedan od noviteta ovogodišnjeg Vinkovačkog ljeta je praćenje utakmica Svjetskog prvenstva, ali i kino na otvorenom. Tijekom vikenda, od 27. do 28. srpnja, posjetitelji će na mega platnu veličine 11×8 imati priliku pod zvijezdama pogledati neki od svjetskih block-bustera.

U središnjem gradskom parku u Vinkovcima, posjetitelje očekuje i bogata ugostiteljska ponuda za svačije nepce. Ondje se mogu pronaći lepinjice, kobasice, hamburgeri, pizze, štrudle…ali i kolači i sladoledi te široka ponuda pića za koju se brinu naši ugostitelji. Tijekom Vinkovačkog ljeta i ovoga će puta svoju priliku dobiti Buba bar, hvalevrijedan projekt udruge Bubamara kojim se mogućnost rada i zaposlenja želi otvoriti osobama s Down sindroma i ostalim oblicima invalidnosti.

Program u središnjem vinkovačkom parku započinje 16. lipnja i završava s 5. kolovozom odakle se Vinkovačko ljeto seli na druge lokacije – naime, na 2. Hang Loose Rockabilly Festival, DORF i Antičke filmske večeri.

Pokrovitelj Vinkovačkog ljeta je Grad Vinkovci, a svi su sadržaji za građane besplatni.

Kompletan program manifestacije izlazi 15. lipnja u novom broju Vinkovačkog lista, dok se prijave za sudjelovanje mogu obaviti putem maila: info@novosti.hr

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno