Kontaktirajte nas

Aktualno

Vinkovačko ljeto vraća se u sasvim novom ruhu!!!

Objavljeno

-

Ovogodišnje izdanje omiljenog Vinkovačkog ljeta zamišljeno je kao jedinstven spoj mnoštva događanja koja su orijentirana prema popularizaciji i promociji urbane kulture.

Ova je ideja zaživjela u koordinaciji Grada Vinkovaca s lokalnim udrugama, institucijama pa i medijskim kućama prema uzoru na ostale europske gradove koji ljeti žive u svojim parkovima.

Parkovi su srca grada, a osim hlada mogu postati i platforma za okupljanje, druženje, ali i uživanje u kulturno-umjetničkim sadržajima.

“Sretan sam što se s godinama sve više napora ulaže u organizaciju Vinkovačkog ljeta i što je Grad u mogućnosti za manifestaciju izdvojiti veći budžet. Želja nam je da građani ljeto provedu u parku, da se druže i borave na otvorenom, a to možemo napraviti isključivo dobrom organizacijom i ponudom kvalitetnog sadržaja. Zbog toga smo ove godine značajnije krenuli u pripremu Vinkovačkog ljeta i uvjeren sam da ćemo uspjeti privući ljude. Mnoge su se udruge angažirale u želji da upotpune program i doista se može pronaći ponešto za sve uzraste i ukuse. Naravno, tu je i neupitan utjecaj manifestacije na razvoj gospodarstva, ugostiteljstva, turizma i međuljudskih kontakata”, izjavio je gradonačelnik Grada Vinkovaca, Ivan Bosančić.

Pozivaju se svi koji imaju ideju i volju da se pridruže programu Vinkovačkog ljeta, svojim ga doprinosom osvježe i postanu dijelom ove tradicionalne manifestacije.

“Čast mi je biti dijelom Vinkovačkog ljeta. Ovo je jedan pomak od dosadašnjeg rada i jedva čekam vidjeti reakciju ljudi. Vinkovci mogu biti ponosni na svoju urbanu kulturu, koja iako stidljivo niče, nesumnjivo je prisutna, a ovo je prilika da se pokaže u potpunom sjaju. Ovoga ljeta središnji vinkovački park postat će mjesto susreta, umjetnosti i kulture”, naglasila je direktorica Novosti, Mirjam Jukić.

Za Dan grada i Dan domovinske zahvalnosti, Grad Vinkovci svojim građanima poklanja koncerte Petra Graše i Najboljih hrvatskih tamburaša, a među ostalim zvučnim imenima koji će pred publiku stati na vinkovačkoj pozornici nalaze se Zsa Zsa, Mia Dimšić i Kedžo.

Još jedan od noviteta ovogodišnjeg Vinkovačkog ljeta je praćenje utakmica Svjetskog prvenstva, ali i kino na otvorenom. Tijekom vikenda, od 27. do 28. srpnja, posjetitelji će na mega platnu veličine 11×8 imati priliku pod zvijezdama pogledati neki od svjetskih block-bustera.

U središnjem gradskom parku u Vinkovcima, posjetitelje očekuje i bogata ugostiteljska ponuda za svačije nepce. Ondje se mogu pronaći lepinjice, kobasice, hamburgeri, pizze, štrudle…ali i kolači i sladoledi te široka ponuda pića za koju se brinu naši ugostitelji. Tijekom Vinkovačkog ljeta i ovoga će puta svoju priliku dobiti Buba bar, hvalevrijedan projekt udruge Bubamara kojim se mogućnost rada i zaposlenja želi otvoriti osobama s Down sindroma i ostalim oblicima invalidnosti.

Program u središnjem vinkovačkom parku započinje 16. lipnja i završava s 5. kolovozom odakle se Vinkovačko ljeto seli na druge lokacije – naime, na 2. Hang Loose Rockabilly Festival, DORF i Antičke filmske večeri.

Pokrovitelj Vinkovačkog ljeta je Grad Vinkovci, a svi su sadržaji za građane besplatni.

Kompletan program manifestacije izlazi 15. lipnja u novom broju Vinkovačkog lista, dok se prijave za sudjelovanje mogu obaviti putem maila: info@novosti.hr

Aktualno

Troje novoboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Objavljeno

-

Napisao/la

    173 pregleda

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim jutros do 8 sati, u posljednja 24 sata PCR testiranjem na COVID-19 potvrđene su 3 nove pozitivne osobe, dvije iz Rajeva Sela i jedn iz Vukovara. Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 12.467. Oporavilo se 12.122  osoba, a ukupno je preminulo 259 osoba.

Trenutno je hospitalizirano 5 osoba, a  samoizolaciji je 205 osoba. U protekla 24 sata testirano je 145  osoba, te je broj do sada testiranih 78.050. Iz sustava zdravstva nema pozitivnih osoba niti osoba u samoizolaciji.

Nastavi čitati

Aktualno

S tržišta opozvane četiri vrste popularnih sladoleda i dvije vrste jogurta

Objavljeno

-

Napisao/la

    391 pregleda

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je o opozivu s tržišta četiri vrste Mars Wrigley sladoleda koje za hrvatsko tržište dobavlja Mars Hrvatska, a distribuira Stanić d.o.o.

Zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu njihove proizvodnje Mars Hrvatska s tržišta je opozvao proizvode: Snickers xtra ice cream bar 66 g – single, Snickers ice cream bar 48 g – 6 pack box, Twix ice cream bar 47 g – single, Twix ice cream bar 34.2 g – 6 pack box, Bounty ice cream bar 39.1 g – 6 pack box i M&Ms peanut ice cream stick 62 g – single.

Opozvani proizvodi različitih su datuma isteka roka i broja serije te je uz obavijest objavljena i tablica sa svim podacima opozvanih proizvoda: https://www.hapih.hr/opoziv-proizvoda-snickers-xtra-ice-cream-bar-twix-ice-cream-bar-bounty-ice-cream-bar-snickers-ice-cream-bar-twix-ice-cream-bar-mms-peanut-ice-cream-stick/

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 396/2005 o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ, objavilo je Ministarstvo, a očitovao se i Mars Hrvatska.  https://stanic.hr/wp-content/uploads/2021/07/Dopis_Stanic_HR_Povlacenje.pdf

Ministarstvo poljoprivrede jučer je izvjestilo i o opozivu dvije vrste jogurta proizvođača Dukat d.d.

Zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje s tržišta su povučeni: Dukatos  jogurt crni ribiz 150g, sljedećih rokova trajanja: 04.08.2021., 11.08.2021., 20.08.2021., 28.08.2021. i Dukatos  jogurt naranča cimet 150g, sljedećih rokova trajanja: 04.08.2021., 11.08.2021., 19.08.2021., 28.08.2021.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 396/2005 o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ.

Nastavi čitati

Aktualno

Antikvarijat Libar

Objavljeno

-

Napisao/la

    790 pregleda

Ljeto je u svom puno jeku, uživamo u praznicima i danima bez škole. Iako možda u ovom trenutku još ne razmišljamo o novoj školskoj godini i obvezama koje donosi, bilo bi dobro pripremiti se na vrijeme i osigurati sve udžbenike sada, dok se police još nisu ispraznile. Kako biste se pripremili na vrijeme i osigurali svom školarcu bezbrižan početak nove školske godine, tu je Antikvarijat Libar.

Ovdje na jednom mjestu možete kupiti rabljene školske udžbenike za srednje strukovne škole i gimnazije. Od svibnja se nalaze na novoj adresi u Vinkovcima, u Dugoj ulici 1, a otkup i prodaja rabljenih udžbenika obavlja se u poslovnici, ali i putem web shopa koji možete pronaći na web stranici Antikvarijata Libar. Rabljene udžbenike i radne bilježnice za gimnazije i srednje strukovne škole ovdje možete pronaći po 40% nižim cijenama u odnosu na nove udžbenike.

Ako se odlučite za kupnju udžbenika putem njihovog web shopa, prije kupnje možete provjeriti je li željeni udžbenik dostupan za kupnju upisujući ključne informacije o tom udžbeniku te se tako osigurati da ćete pronaći to što tražite. Način plaćanja za internetske narudžbe je pouzećem, putem suradničke kurirske službe koja odabrane knjige dostavlja na vašu adresu.

Osim putem web shopa, knjige možete kupiti i u poslovnici u Vinkovcima, a osim prodaje, Antikvarijat Libar vrši i otkup rabljenih udžbenika koje imate u svom domu, a više vam ne trebaju. Udžbenike otkupljuju po cijeni 10-75 kuna, a radne bilježnice po cijeni 10-25 kuna. Ako ne možete doći do poslovnice kako biste prodali svoje udžbenike, Libar nudi i besplatnu dostavu na vašu adresu bilo gdje u državi, a novac jednostavno uplate na Vaš račun.

Kako biste se osigurali da Antikvarijat Libar otkupljuje baš vaše udžbenike, njihove slike možete poslati na Facebook profil Antikvarijata putem Messengera, na njihovu email adresu info@antikvarijat-libar.com ili putem web obrasca. Posjetite ih u Vinkovcima na adresi Duga ulica 1, od ponedjeljka do petka 10-18h, a za sve dodatne informacije možete ih kontaktirati i na broj telefona 095 508 0354.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 36 minuta

Troje novoboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim jutros do 8 sati, u posljednja 24 sata PCR testiranjem na COVID-19 potvrđene su...

Aktualnoprije 3 sata

S tržišta opozvane četiri vrste popularnih sladoleda i dvije vrste jogurta

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je o opozivu s tržišta četiri vrste Mars Wrigley sladoleda koje za hrvatsko tržište dobavlja Mars Hrvatska,...

Aktualnoprije 3 sata

Antikvarijat Libar

Ljeto je u svom puno jeku, uživamo u praznicima i danima bez škole. Iako možda u ovom trenutku još ne...

Aktualnoprije 4 sata

Ljekovita aronija Šušković iz jarminskog voćnjaka hit na tržnici

U potrazi za svježim namirnicama, gradska tržnica u Vinkovcima pravi je Eldorado. Od grincajga, svježeg tijesta, suhomesnatih i mliječnih proizvoda,...

Aktualnoprije 16 sati

30 godina Aljmaškog šlepa

Prije 30 godina prognanici Erduta, Dalja i Aljmaša protjerani su iz svojih domova i, tada jedinim mogućim putem – rijekom...

Aktualnoprije 16 sati

Početna tribina projekta „Unapređenje kvalitete života osoba treće životne dobi kroz poludnevni boravak“

Početna javna tribina zajedničkog EU-projekta Općine Ivankovo i Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci „Unapređenje kvalitete života osoba treće životne dobi...

Aktualnoprije 18 sati

Oblaganje prve vinkovačke dvokatnice na samom je kraju

Zbog još veće sigurnosti, a i kako bi oku bilo ugodnije, u tijeku je oblaganje kompletne zgrade s oslikanim panelima...

Aktualnoprije 20 sati

Otvoreni Balkan po uzoru na Schengensku zonu

Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija potpisale su sporazume čiji je cilj olakšati trgovinu u regiji, stvoriti jedinstveno tržište rada i...

Najčitanije