12 C
Vinkovci
Četvrtak, 28. rujna 2023.

Vinkovačko Novo Selo slavi Dan MO i 200 godina postojanja

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Vinkovačko Novo Selo danas slavi Dan Mjesnog odbora. Za svoj Dan odabrali su 30. svibnja – Dan Hrvatskog sabora, a program obilježavanja priredilisu danas. Program je počeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Vinkovačkog Novog Sela, gdje su se jutros okupili članovi obitelji i prijatelji hrvatskih branitelja, koji su život položili u obrani domovine, predstavnici Mjesnog odbora, Grada Vinkovaca i Županije vukovarsko-srijemske. U Vinkovačkom Novom Selu danas je pripremljen i prigodan domjenak za goste i mještane, a večeras, s početkom u 19 sati u Domu kulture bit će održani jubilarni X. Susreti u Neudorfu uz proslavu 200 godina postojanja ovoga naselja o čemu je predavanje priredio mr.sc. Vladimir Ćirić.

“Smatram da iz dana u dan napredujemo. Želja za boljim svakako postoji. Mislim da smo jedan odnajvećih mjesnih odbora, a, između ostaloga, jako su nam važni mladi i u suradnji s njima pokušat ćemo napraviti što više. Upravo zbog mladih jedan od naših prioriteta je i izgradnja nove škole. Na tome radimo u suradnji s Gradom i nadamo se što skorijem rješenju ovog problema”, istaknula je u prigodi Dana MO Marina Belačić, predsjednica Vijeća MO.

Radovi na kanalizaciji kreću, a EU sredstvima pokušat će se riješiti i škola

Čestitati stanovnicima Vinkovačkog Novog Sela Dan Mjesnog odbora, odati počast poginulim hrvatskim braniteljima iz ovoga dijela grada i pridružiti se programu obilježavanja, došao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Ovom prilikom najavio je i velike radove koji se očekuju u Vinkovačkom Novom Selu. “U ovoj godini već smo uredili Dom kulture, uredili smo jedno dječje igralište i odradili nešto manjih projekata, a, između ostaloga, čeka nas i jedna zaista velika investicija. Naime, krenula je Aglomeracija Vinkovci, Ivankovo, Cerna, Otok, Privlaka i Andrijaševci, veliki projekt kroz koji će u Novom Selu biti riješena kanalizacija, problem koji dugo tišti Novoselce. Uskoro u njihovim ulicama kreću veliki radovi i vjerujem kako će Novoselci do sljedećeg Dana MO biti zadovoljnji sa svim onim investicijama koje će se odvijati na ovom prostoru”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Osvrnuo se gradonačelnik i na pitanje škole te istaknuo: “Imamo projekt, imamo sve ono što je potrebno, osim jedne stvari. Naime, ministarstvo već dulje vrijeme ne financira škole i nadamo se kako ćemo uspjeti kroz neka europska sredstva ubrzo doći u priliku da možemo prijaviti ovu školu i u konačnici riješiti ovaj ključan problem mještana Novog Sela”.

Novoselcima se danas pridružio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. “Način života i boljitak se ovdje osjeća. Malim koracima, ali sigurnim koracima.Vjerujem kako ćemo kroz ove naše projekte, Slavonija, Srijem i Baranja, kroz aktivnosti naših razvojnih agencija, vinkovačke i županijske, i Novo Selo i cijeli grad Vinkovce učiniti puno boljima i kako ćemo osigurati radna mjesta za ostanak mladih na ovom prostoru. Volimo svoj grad i radimo za njega i za naš istok Hrvatske i za cijelu Hrvatsku”, istaknuo je župan Galić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno