Izvor: redbull.hr

Gotovo osam godina od dana kad je Red Bull Soapbox posljednji put krasio strme i vijugave ceste Zagreba, događaj se vratio u glavni grad Hrvatske i donio još jedno zabavno nadmetanje za titulu najbržeg i najotkačenijeg tima. Utrka je privukla i Vinkovčane koji su, uz pomoć svoga kreativnog vozila, kroz cilj prošli drugi i tako se okitili srebrnom medaljom.

Red Bull Soapbox utrka u Zagrebu, održana u subotu 14. rujna, uzburkala je atmosferu i probudila natjecateljski duh 55 ekipa, koliko ih se nadmetalo za titulu najbržeg i najotkačenijeg tima na stazi dugoj 350 metara. Timovi su se ocjenjivali na temelju tri kriterija: kreativnost, izvedba na startu i brzina spusta, pa su, osim brzinom, suce morali oduševiti svojim držanjem na stazi, impresionirati dizajnom vozila, zabljesnuti svojim umjetničkim dojmom i proći kroz cilj. Sva vozila morala su imati pogon na ljudsku snagu što znači bez motora, pedala i vanjskih izvora energije, a svaki član morao je imati najmanje 18 godina.

Ulogu žirija imali su Maja Šuput Tatarinov, Miroslav Zrnčević Mrgud, Martin Sinković, Damir Kedžo i Petar Bruno Basić koji su odlučili da je najbolja ekipa Jamaica Bob Team s ostvarenih 161 bodova. Oni su 350 metara prošli za 36,2 sekundi, a u prosjeku je to bila brzina od 32 km/h.

Drugo mjesto pripalo je ekipi NASA 2: Tokyo Drift koju su činili i dva Vinkovčana – braća Domagoj i Bruno Čorić. Domagoj je student strojarstva, a Bruno računarstva i uz još dva člana svoga tima od početka su se nadali izvrsnom rezultatu.

“Došli smo na ideju da napravimo jedno vozilo u obliku rovera koji bi onda “poslali“ na Mars. Smatramo da smo definitivno jedni od favorita, a posebno bi se zahvalili Turističkoj zajednici grada Vinkovaca koja nam je puno pomogla da realiziramo sudjelovanje na ovoj utrci“, rekao je prije nastupa Bruno Čorić. Osim njih, još tri ekipe iz Slavonije otputovale su u Zagreb.

Osvojenim drugim mjestom, ekipa NASA 2: Tokyo Drift osvojila je i timsko putovanje na Red Bull Ring u Austriju s uključenom vožnjom i obilaskom. Dečkima želimo puno sreće i nadamo se kako će se ovaj uspjeh jednoga dana ponoviti.