Protekli vikend u Walkowu – Centru kulture održan je prvi humanitarni party, a cilj je bio pomoći napuštenim životinjama i Udruzi Rocco iz Vinkovaca.

U petak i subotu slušao se disko, dance i electro swing uz DJ-a LIL TALIJA od 21 sat. Cijeli noć su se vrtjeli hitovi Parova Stelara, Earth Wind and Fire-a, Boney M, Dine Dvornika, Olivera Mandića, Žane, Colonie i sličnih izvođača.

Ulaz na događaj se naplaćivao jednom konzervom hrane za napuštene pse ili mačke, jednom vrećicom suhe hrane, starom dekicom za azil, posudom za hranu, povodcem za šetanje, ili dobrovoljnom novčanom donacijom za Udrugu koja već godinama skrbi za napuštene životinje našeg grada Vinkovaca i županije.

“Walkow Centar kulture u svom programu ima i humanitarne projekte. Za prvi smo se odlučili pomoći volonterkama iz Udruge Rocco iz Vinkovaca jer već nekoliko godina nesebično pomažu napuštenim životinjama na području grada Vinkovaca i cijele naše županije. Walkow je inače pet friendly caffe bar pa nam se cijeli humanitarni vikend savršeno uklopio u program i viziju mjesta”, istaknuo je ovom prilikom Zvonimir Šarić, jedan od vlasnika kafića.

Udruga Rocco je bila oduševljena idejom i njihove volonterke su se rado odazvale humanitarnom vikendu te uz pomoć letaka i plakata dodatno educirale ljude o važnosti udomljavanja napuštenih životinja. “Neopisivo smo ganuti ovolikim odazivom, neopisivo smo zahvalni i uopće ne znamo što reći. Ova dva dana Vinkovci i njena mladež stajali su nam rame uz rame i dali do znanja da nismo same. Hvala vam na tome. Hvala organizatorima, hvala svakom onom tko je ovaj vikend bio i još uvijek je dio ove predivne inicijative!”, poručuju iz Udruge Rocco.

Iz Walkowa naglašavaju kako su prezadovoljni odazivom. Ovaj vikend je kroz kafić prošlo oko 300 ljudi koji su došli i podržali party i ovim putem se svima zahvaljuju, te dodaju: “Za Udrugu Rocco smo prikupili 2.700 kuna u donacijama i preko tonu hrane, posuda, pokrivača, povodaca za napuštene životinje. Nova akcija će biti za Božić, ali o tome više informacija uskoro. Još slažemo dojmove i emocije, ali znali smo da Vinkovci imaju veliko srce kad je riječ o ovakvim stvarima.”.

Pozivaju sve građane koji su zainteresirani da i dalje nastave donositi hranu za životinje, ili bilo kakvu donaciju koja će vjerujemo puno značiti curama iz Udruge.

Očekujemo veliki odaziv na sljedeći humanitarni party jer su Vinkovčani poznati po tome da se uvijek rado pridružuju ovakvim akcijama i da imaju veliko srce. Pokazali smo još jednom kako se uz dobru zabavu, plesanje i smijeh uvijek može pronaći vremena za pomoć onima koji nemaju svoj glas.