14 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Vinkovčani među deset najboljih u državi  

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Zagrebu je, 16. studenoga, u organizaciji Hrvatskog kviz saveza, održano šesto po redu Ekipno Državno Prvenstvo u kvizu, najjače ekipno kvizaško natjecanje u državi. Na natjecanju je sudjelovalo 70 peteročlanih ekipa sa svih strana Lijepe Naše, a među njima je bila i vinkovačka ekipa koja je ostvarila zavidan uspjeh.

Pobjedu na ovom prestižnom kvizaškom natjecanju odnijela je ekipa „Perlice“ u čijem su sastavu bili, između ostalih, i lovci iz popularne „Potjere“ Dean Kotiga i Mladen Vukorepa. Drugo mjesto osvojila je ekipa K.U.K. Improvisatoren u čijem je sastavu također jedan od lovaca, Krešimir Međeral Sučević, dok je treće mjesto pripalo ekipi „Vječni sjaj nepobjedivog Kuma“.

Samo natjecanje sastojalo se od dva dijela: osnovnog koji se sastojao od 84 pitanja podijeljenih u 12 kategorija: društvo, popkultura, povijest, visoka kultura, znanost i fizički svijet, lifestyle i sport i igre te finala u koje je išlo prvih 10 ekipa nakon osnovnog dijela, a koje se sastojalo od 42 pitanja općeg znanja koja su se rješavala ubrzanim tempom. Od 7 kategorija najteža je bila pop kultura (5,60/12), a najlakša društvo (7,23/12). Riješenost cijelog kviza, bez finala, je 54,99 posto i to je oko zanemarivih pola posto više od prošlogodišnjeg.Međutim, ono po čemu je ovogodišnje prvenstvo bilo specifično jest to da je po prvi puta na njemu nastupila ekipa koja je predstavljala Vinkovce i vinkovačku pub kviz scenu. Ekipa je nastupila pod zanimljivim imenom „Četiri i Šesto“, a u njoj su bili jedni od najjačih vinkovačkih kvizaša. To su redom Danijel Šušnjara, Dario Winkler i Domagoj Šesto, koji su ovoga puta bili pojačani za redovnog igrača na pub kvizovima u Vinkovcima, inače Vukovarca i jednog od najboljih mladih hrvatskih kvizaša Filipa Drezgića. Ekipi se u Zagrebu priključila i Verica Vojnović koja je inače iz Zagreba, ali rodom iz Virovitice.

Naša ekipa je, nakon odigranog osnovnog dijela, zauzela izvrsno deseto mjesto i zahvaljujući tome se uspjela kvalificirati u finale. U samom finalu ostvaren je sedmi rezultat, no konačni plasman iz osnovnog dijela na kraju se ipak nije promijenio. Koliko je ovo velik uspjeh za našu vinkovačku kviz scenu govori i činjenica da je u deset najboljih ekipa, osim vinkovačke i jedne riječke, čak osam preostalih ekipa iz grada Zagreba. Također, važno je spomenuti i činjenicu da je po rezultatu vinkovačka ekipa bila najbolja, ako se u obzir uzmu ekipe koje su nastupile s područja Slavonije te, kao zanimljivost, da je ova ekipa u osnovnom dijelu imala osam bodova više od ekipe čiji je član bila jedina ženska lovkinja, Morana Zibar.

Ovo natjecanje još je jedan dokaz da i u Vinkovcima postoje kvalitetni kvizaši koji se svojim znanjem mogu nositi s ponajboljim kvizašima u cijeloj državi. Svjedoci smo kako je kviz scena u Vinkovcima u posljednjih nekoliko godina itekako živnula, a ovakva natjecanja mogu biti samo poticaj svim našim sugrađanima da se dođu okušati u jednom od poznatih gradskih kvizova, popularnih i kao „pub kvizova“ te možda jednoga dana svoje snage odmjere s najboljim kvizašima iz cijele Hrvatske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno