33 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Vinkovčani među deset najboljih u državi  

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Zagrebu je, 16. studenoga, u organizaciji Hrvatskog kviz saveza, održano šesto po redu Ekipno Državno Prvenstvo u kvizu, najjače ekipno kvizaško natjecanje u državi. Na natjecanju je sudjelovalo 70 peteročlanih ekipa sa svih strana Lijepe Naše, a među njima je bila i vinkovačka ekipa koja je ostvarila zavidan uspjeh.

Pobjedu na ovom prestižnom kvizaškom natjecanju odnijela je ekipa „Perlice“ u čijem su sastavu bili, između ostalih, i lovci iz popularne „Potjere“ Dean Kotiga i Mladen Vukorepa. Drugo mjesto osvojila je ekipa K.U.K. Improvisatoren u čijem je sastavu također jedan od lovaca, Krešimir Međeral Sučević, dok je treće mjesto pripalo ekipi „Vječni sjaj nepobjedivog Kuma“.

Samo natjecanje sastojalo se od dva dijela: osnovnog koji se sastojao od 84 pitanja podijeljenih u 12 kategorija: društvo, popkultura, povijest, visoka kultura, znanost i fizički svijet, lifestyle i sport i igre te finala u koje je išlo prvih 10 ekipa nakon osnovnog dijela, a koje se sastojalo od 42 pitanja općeg znanja koja su se rješavala ubrzanim tempom. Od 7 kategorija najteža je bila pop kultura (5,60/12), a najlakša društvo (7,23/12). Riješenost cijelog kviza, bez finala, je 54,99 posto i to je oko zanemarivih pola posto više od prošlogodišnjeg.


Međutim, ono po čemu je ovogodišnje prvenstvo bilo specifično jest to da je po prvi puta na njemu nastupila ekipa koja je predstavljala Vinkovce i vinkovačku pub kviz scenu. Ekipa je nastupila pod zanimljivim imenom „Četiri i Šesto“, a u njoj su bili jedni od najjačih vinkovačkih kvizaša. To su redom Danijel Šušnjara, Dario Winkler i Domagoj Šesto, koji su ovoga puta bili pojačani za redovnog igrača na pub kvizovima u Vinkovcima, inače Vukovarca i jednog od najboljih mladih hrvatskih kvizaša Filipa Drezgića. Ekipi se u Zagrebu priključila i Verica Vojnović koja je inače iz Zagreba, ali rodom iz Virovitice.

Naša ekipa je, nakon odigranog osnovnog dijela, zauzela izvrsno deseto mjesto i zahvaljujući tome se uspjela kvalificirati u finale. U samom finalu ostvaren je sedmi rezultat, no konačni plasman iz osnovnog dijela na kraju se ipak nije promijenio. Koliko je ovo velik uspjeh za našu vinkovačku kviz scenu govori i činjenica da je u deset najboljih ekipa, osim vinkovačke i jedne riječke, čak osam preostalih ekipa iz grada Zagreba. Također, važno je spomenuti i činjenicu da je po rezultatu vinkovačka ekipa bila najbolja, ako se u obzir uzmu ekipe koje su nastupile s područja Slavonije te, kao zanimljivost, da je ova ekipa u osnovnom dijelu imala osam bodova više od ekipe čiji je član bila jedina ženska lovkinja, Morana Zibar.

Ovo natjecanje još je jedan dokaz da i u Vinkovcima postoje kvalitetni kvizaši koji se svojim znanjem mogu nositi s ponajboljim kvizašima u cijeloj državi. Svjedoci smo kako je kviz scena u Vinkovcima u posljednjih nekoliko godina itekako živnula, a ovakva natjecanja mogu biti samo poticaj svim našim sugrađanima da se dođu okušati u jednom od poznatih gradskih kvizova, popularnih i kao „pub kvizova“ te možda jednoga dana svoje snage odmjere s najboljim kvizašima iz cijele Hrvatske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno