14 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Vinkovčani na najvećem europskom sajmu obrtništva

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Munchenu je proteklog vikenda održan najveći europski sajam obrtništva, događaj koji okuplja nekoliko tisuća izlagača iz cijele Europe koji su na jednom mjestu imali priliku predstaviti svoja najnovija dostignuća i primjene u obrtništvu.

Sajam je prijašnjih godina bio pod brojnim ograničenjima uslijed korona krize koja je najviše zahvatila upravo obrtnike, no, ove godine je situacija bolja i u Munchen su se zaputili brojni europski obrtnici, a među njima i Vinkovčani, priopćili su iz gradske uprave.

Na inicijativu Udruženja obrtnika Vinkovci, a uz financijsku potporu Grada Vinkovaca, navodi se, sajam je posjetilo 48 vinkovačkih poduzetnika koji su u dva dana imali priliku posvjedočiti najnovijim dostignućima, rješenjima i alatima u područjima obrtništva, građevine, građevinskog dizajna i uređenja doma, kao i prehrane i zdravog života te uređenja vrta.

Ono što je najvažnije je da su naši obrtnici i mali poduzetnici na jednom mjestu imali prigodu usvojiti nove trendove, kao i primjere dobre prakse kojima u konačnici mogu unaprijediti svoje poslovanje“, ističe zamjenik gradonačelnika Josip Romić, koji je zajedno s vinkovačkim obrtnicima posjetio ovogodišnji sajam u Munchenu.Upravo se, dodaje, kroz sudjelovanje na sajmu i promatrajući obrtnike iz drugih zemalja i njihove izložene proizvode, ukazala prilika da se za iduću godinu osmisli i aktivan nastup vinkovačkih obrtnika.

Siguran sam kako bi naši mali poduzetnici i obrtnici imali puno toga za pokazati te kako bi bili vrlo konkurentni stranim izlagačima koji već godinama iz cijele Europe dolaze na ovaj sajam. Naročito kada se radi o specifičnim domaćim prehrambenim proizvodima po čijoj smo kvaliteti i posebnosti nadaleko poznati“, poručuje Romić, uz kojeg su delegaciju Grada Vinkovaca u Munchenu činili i pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Hrvoje Niče te zamjenik pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Dalibor Šandrk.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno