Nakon odmora od sportskih natjecanja uzrokovanih pandemijom koronavirusa, ljubitelji Socce, moderne inačice malog nogometa, dočekali su završnicu Socca prvenstva Hrvatske u malom nogometu čiji je domaćin bio Zagreb. Slavoniju su ove godine predstavile dvije ekipe, Auto servis Crnaić iz Vinkovaca te vukovarski Restoran Nada sastavljen većinom od vinkovačkih igrača.

Početak proteklog vikenda bio je u znaku malog nogometa. Završnica Socca prvenstva Hrvatske odigrana je u subotu, 4. srpnja u Nogometnom centru Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku, a 12 malonogometnih momčadi iz svih krajeva Hrvatske borile su se za titulu najbolje ekipe u državi koja ima priliku otići na prestižnu Socca malonogometnu Ligu prvaka. Novi prvak Hrvatske je MNK Bjelovar koji je rezultatom 5:4 svladao momčad Sobe Apartmani Zagreb.

Vrhunski mali nogomet prezentirali su i vinkovački malonogometaši koji su ove godine bili glavni, ali i jedini adut cijele Slavonije. Vinkovački sastav Auto servis Crnaić lani je s drugim igračima bio viceprvak Hrvatske te je već iskusila igranje na Ligi prvaka. Ove godine sreća ih nije pretjerano pomazila i svoj su put završili u grupnoj fazi. Igrači koji su s ekipom Auto servis Crnaić prošle godine osvojili drugo mjesto na ovom natjecanju, u subotu su ponovno ostvarili zapažen rezultat, no ovoga puta kao ekipa Restoran Nada Vukovar. Uz pobjednički MNK Bjelovar, finaliste Sobe Apartmani Zagreb i ekipu Štefan-Kumrovec, Restoran Nada se, nakon grupne faze plasirao među četiri najbolje ekipe. U polufinalu su rezultatom 5:2 izgubili od ekipe Sobe Apartmani Zagreb, dok je u dvoboju za treće mjesto bolja od njih bila momčad Štefan-Kumrovec. Unatoč lošijem plasmanu nego prošle godine, Vinkovčani su osvajanjem četvrtog mjesta postigli velik uspjeh jer su ostvarili pravo sudjelovanja na Socca malonogometnoj Ligi prvaka.

”Organizacija natjecanja je bila na odličnoj razini, baš kao i prošle godine. Ovaj put je konkurencija bila jača, o tome govori i nastup Bojana Vručine. Drago nam je što smo upravo njegovu ekipu izbacili s natjecanja. U polufinalu nam je nedostajalo svježine, imali smo manjak igrača i ostaje svakako žal za neigranjem u finalu”, rekao je Danijel Jaman iz ekipe Restoran Nada.

Iako su relativno zadovoljni rezultatom, vinkovački malonogometaši složni su kako im je zasigurno nedostajao Marin Ležaić koji je zbog zdravstvenih razloga propustio natjecanje. Inače, Ležaić je bio najbolji strijelac lanjske završnice Prvenstva Hrvatske koji je zbog svog talenta pozvan u redove reprezentacije koja je 2019. Hrvatsku predstavljala na Socca svjetskom malonogometnom prvenstvu na Kreti.

Završnica Prvenstva Hrvatske zbog pandemije koronavirusa odigrana je bez publike i uz poštivanje epidemioloških mjera. Utakmice grupne faze bile su dostupne putem livestreama na www.malinogomet.hr, a završnica se mogla pratiti putem Hrvatske nogometne televizije.