4 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Vinkovčani su osmu godinu u nizu imali priliku uživati u izložbi oldtimera

Više od autora

- vl promo-

Manifestacija pod nazivom Slavonski oldtimer rally održala se po osmi put, a Vinkovčani su u sjajnoj izložbi imali priliku uživati na parkiralištu Hotela Slavonije gdje su sudionici izložili svoje limene ljubimce.

Manifestacija je krenula od ranih jutarnjih sati kada su se zaljubljenici u oldtimere skupili u Nuštru u prostorijama kluba Stari sjaj Vinkovci, a zatim se krenulo u rally vožnju dugu 45 kilometara koja je prolazila kroz niz općina da bi stali u Jarmini kako bi u sklopu Dana općine tamošnjim mještanima pokazali svoje primjerke.

„Manifestacija je to koja, nadamo se, iz godine u godinu sve više raste i okuplja sve veći broj zaljubljenika u stare automobile koji to vole i čuvaju. Svake godine dolaze k nam kako bi pokazali svoju ljubav i kao što možemo vidjeti ima ih odasvuda i zahvaljujem im se te ih pozivam da nam dođu ponovno, ako ne ranije, onda barem za Vinkovačke jeseni”, rekla je pročelnica za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić.

Neki primjerci stari su 70-ak godina, a da bi neko vozilo ušlo u kategoriju oldtimera mora biti staro najmanje 30 godine, a uz to dolazi i niz drugih čimbenika. Za održavanje ovih vozila potrebna je velika strast i ljubav. Najmlađe je najviše zanimalo kako automobili izgledaju iznutra. Osim automobila građani Vinkovaca mogli su vidjeti i motocikle, ali i jedno vojno vozilo te kamp prikolicu.

„Izuzetno smo zadovoljni ovogodišnjim izdanjem, imamo skoro stotinjak sudionika, od toga 80 vozila – 52 automobila i 28 motocikala. Imamo sudionike iz Ljubljane, Splita, Siska, Zagreba, Sombora, uistinu odsvakuda, tako da praktički možemo reći kako je ovo manifestacija međunarodnog karaktera već dugi niz godina unazad”, istaknuo je predsjednik Oldtimer kluba Stari sjaj Vinkovci, Tomislav Šunjić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno