10 C
Vinkovci
Petak, 23. veljače 2024.

Prosvjedom iskazali nezadovoljstvo

Više od autora

- vl promo-

Danas su u središnjem vinkovačkom parku kod gradske fontane svoje nezadovoljstvo protiv poskupljenja vode iskazali građani na mirnom prosvjedu.
Organizatori skupa privatne su osobe pod nazivom “Građanska inicijativa-građani protiv lihvarskog poskupljenja vode”, iako se dalo iščitati iz priopćenja prema medijima i javnog pozivanja kako iza njih stoje političke stranke Ključ, Suverenisti i Domovinski pokret.

Podsjetimo kako je sve krenulo nezadovoljstvom ljudi primitkom računa o potrošnji vode gdje je vidljivo znatno poskupljenje. Nakon toga, iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije stigla je obavijest kako će voda za većinu kućanstva biti skuplja za 5,5 eura istaknuvši kako je odluka o poskupljenju izglasana na sjednici Skupštine društva koju čine 15 načelnika i dva gradonačelnika općina i gradova na distributivnom području VVK.
Naglasili su kako bi uz  pomoć dodatnih prihoda stvorili preduvjete ključne za veće uštede u budućnosti, kako bi u konačnici imali moderan sustav bez pucanja cijevi i dodatnih troškova te da rade na pronalaženju najoptimalnijeg rješenja.Gradonačelnik Bosančić u četvrtak je zatražio hitno sazivanje Skupštine Društva u svrhu ukidanja Odluke o promjeni cijene vode gdje će predložiti svim članovima Društva, ujedno i suvlasnicima Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o., da zajednički pronađu način sufinanciranja troškova vodoopskrbe i odvodnje kroz naše proračune kako bi cijena vode bila što manje financijsko opterećenje građanima, izvijestio je direktor VVK Mario Komšić.

Govoreći u ime Inicijative Branimir Puškarić-Busola je ustvrdio kako je narod korektiv vlasti te da je narod taj koji je glavni  a ne političari. Poručio je da ne žele tražiti veze, da ne mole i kleče već da narod ima pravo na normalan život.

Kontaktirali smo i gradonačelnika Ivana Bosančića koji je rekao kako je pravo svakoga da izrazi svoje nezadovoljstvo te da stoga ne vidi ništa loše u tome. Istaknuo je i kako je nakon poskupljenja uvaženo mišljenje građana te da je slijedom toga VVK stopirano poskupljenje vode.“Jedino što držim nepotrebnim u ovoj priči su oportunisti iz redova marginalnih političkih stranaka poput Živog zida, Hrvatskih suverenista i Domovinskog pokreta koji su situaciju iskoristili za samopromociju i prikupljanje jeftinih političkih bodova”, poručio je Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno