Jučer su u kampu na jezeru Borovik kod Đakova održani tradicionalni 69. susreti pod nazivom Dan slavonskih planinara na kojemu su sudjelovali i planinari i planinarke Hrvatskog planinarskog društva Cibalia Vinkovci.

Domaćin je organizirao dvije staze od kojih je jedna bila dosta zahtjevna i uključivala je prelazak preko sajle iznad kanala te više penjanje uzbrdo uz sajlu što je 29 naših planinarski i planinara uspješno savladalo.

Nakon ručka održano je sportsko natjecanje u potezanju konopa, a naši Vinkovčani zauzeli su 3. mjesto. Osim toga, sudjelovali su i u penjanju u visinu po gabama i četveroboju koji se sastojao od alke iz kolica gdje su zauzeli 2. mjesto. Razveselila ih je i štafeta, a posebno krunjenje kukuruza gdje su zauzeli 1. mjesto. U bacanju u dalj starih gojzerica bili su 4., dok su u trkačkom dijelu parova s balonom osvojili 3. mjesto.

Na susretima su sudjelovala 32 planinarska društva iz Slavonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine s preko 300 planinara i planinarki, a lijepo vrijeme i dobra organizacija PD Đakovo obilježili su 69. Dan slavonskih planinara.