Na međunarednom natjecanju za osobe s invaliditetom “Serbia Para Athletics Open 2019”, koje je u nedjelju održano u Kruševcu, Hrvatsku je predstavljalo 14 para atletičara, od čega troje predstavnika AKOSI Vinkovci, koji su se natjecali u disciplinama bacanja. Vinkovčani su tom prilikom postigli vrlo dobre rezultate.

Eva Blažević je tako u kategoriji F56, odnosno u bacanju koplja od 600 grama, zauzela odlično treće mjesto s rezultatom od 13,39 metara.

Također, Eva se natjecala i u disciplini bacanja diska, te je s hicem od 13,59 metara zauzela četvrto mjesto uz postavljeni novi osobni rekord. U bacanju koplja Martina Dragičević, kategorija F54, imala je hitac od 8,25m što je bilo dovoljno za osmo mjesto. Jedini muški predstavnik kluba Tomislav Šarac, kategorija F40, nastupio je u disciplini bacanja kugle te je s hicem od 5,22 metra zauzeo visoko četvrto mjesto.

U disciplini bacanja diska, Tomislav je popravio svoj osobni rekord za skoro 2 metra, te sada njegov najbolji rezultat iznosi 15,40 metara, a s tim je rezultatom zauzeo deseto mjesto.

Članovi AKOSI-ja na novo natjecanje putuju prekosutra. Radi se, naime, o natjecanju međunarodnog karaktera Zagreb Open, na kojemu će nastupiti natjecatelji iz 9 europskih zemalja.