10 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Vinkovčanin Franko Krstić će u kolovozu braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori

Više od autora

- vl promo-

Franko Krstić, rođeni Vinkovčanin i veliki rukometni talent, napustio je RK Valpovka i ostvario je transfer u hrvatskog prvoligaša RK Zamet. Također, redovni je član mlađih uzrasta reprezentacije Hrvatske, a tijekom kolovoza očekuje ga Europsko prvenstvo kadeta koje će se održati u Crnoj Gori.

RK Zamet je velik klub, rukometna institucija, koji je stvorio puno vrhunskih igrača i reprezentativaca. Također, radi se o najmlađoj momčadi u ligi, tako da se oslanjaju na mlade igrače te ulažu u njihov razvoj. Tu je nekoliko kadetskih i juniorskih reprezentativaca koje osobno poznajem. U ovom klubu postoji vrhunski trenerski kadar i infrastruktura. O daljnjoj karijeri još ne razmišljam, ja sam mladi igrač koji se tek svojim igrama treba dokazati u elitnim natjecanjima, stoga očekujem da ću radom i igrama zaslužiti mjesto u ekipi te da ću napredovati. Rijeka je sveučilišni grad i tu želim spojiti fakultet koji želim studirati i rukometni razvoj”, rekao je Franko Krstić.

Mladi hrvatski reprezentativac u Zamet dolazi nakon angažmana u RK Valpovka. U Valpovu se složila fenomenalna momčad za godište 2004./2005., a rezultati potvrđuju činjenicu da je taj klub u tom uzrastu šest godina u nizu bio prvak regije bez izgubljene utakmice, a bilježili su i odlične rezultate na državnoj razini. Tako su 2021. godine osvojili regionalno i državno prvenstvo bez poraza, a te je godine Franko proglašen za najboljeg kadetskog kružnog napadača, a bio je izabran i u najbolji sedmorku prvenstva, a nakon toga je uslijedio poziv u kadetsku reprezentaciju Hrvatske. Vinkovčanin je s reprezentacijom osvojio drugo mjesto na turniru „TIBY Handball Val dOise”, a igrali su protiv vrlo jakih reprezentacija Francuske, Islanda i Mađarske, a isti uspjeh ostvaren je na turniru u Mađarskoj, gdje su još sudjelovale reprezentacije Slovenije i Portugala. Ubrzo je došla bronca na Mediteranskim igrama, a mladi kružni napadač ističe kako mu je posebno zadovoljstvo igrati u dresu reprezentacije.

FOTO: RK Valpovka

Odradili smo prvu fazu priprema i od 14. srpnja počinjemo s drugom fazom priprema u Delnicama tijekom koje imamo i nekoliko pripremnih utakmica protiv reprezentacija Mađarske i Slovenije. Treća faza priprema na rasporedu je koncem srpnja u Prelogu. Na Europskom prvenstvu u skupini smo s domaćinom Crnom Gorom, Italijom i Portugalom. Što se tiče naših ambicija, nama je uvijek glavni cilj medalja. Tako treniramo i igramo. Svakoga poštujemo, ali ne bojimo se nikoga. U sportu nije zahvalno bilo što prognozirati jer puno toga ovisi o zdravlju igrača, sreći, kriterijima suđenja, međutim, siguran sam da će svi igrači koje bude izabrao izbornik za Europsko prvenstvo dati sve od sebe u svakoj utakmici”, prokomentirao je Europsko prvenstvo koje slijedi idućeg mjeseca, a izbornik će im na toj smotri biti Krešo Ivanković.


Kada nema rukometnih i školskih obaveza, Franko se u slobodno vrijeme voli opustiti igrajući igrice. Međutim, čekaju ga veliki izazovi. Osim što će u Rijeci igrati za RK Zamet, mladi će se rukometaš okušati i u fakultetskim vodama, a trenutno se vodi bodovanje na fakultetima, a najveća želja mu je upisati informatiku, a ako ne uspije u tome, onda kao iduće želje slijede telematika i elektrotehnika.

RK Spačva ima sve za Premijer ligu. Vrhunske mlade igrače i trenere, pa mogu reći i vjerne navijače, a tu ubrajam i sebe. Međutim, poklopilo se dosta nesretnih okolnosti, previše ozljeda važnih igrača u nezgodnom trenutku i odlazak ponajboljeg igrača Vignjevića. Malo koja ekipa ima dovoljno velik i kvalitetni roster da može nadoknaditi toliko izostanaka. Ako zadrži postojeći kadar i ako ima manje nesreće s ozljedama igrača, RK Spačva je već iduće godine u Premijer ligi”.

Za kraj, osvrnuo se na trenutno stanje u rukometu. Ističe kako nema neki omiljeni strani klub, a omiljeni igrači na njegovoj poziciji su mu Artsem Karalek, Ludovic Fabregas i Magnus Saugstrup. Također, smatra kako je seniorska reprezentacija Hrvatske rukometna sila s puno vrhunskih igrača te kako se uz ovaj stručni stožer ponovno možemo nadati borbi za medalje. Tvrdi kako su se lošiji rezultati na prethodna dva prvenstva, kao i neplasman na Olimpijske igre u Tokiju, održali u vrijeme korona krize te da to nije realna slika stanja u svijetu rukometa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno