Na sjeveroistoku Poljske obitava jedno, svim Vinkovčanima, poznato nogometno ime koji je u 12 dana zabio 6 golova u poljskoj Ekstraklasi.

U 12. kolu poljskog prvenstva njegova Jagiellonia ugostila je Warta, a apsolutni junak utakmice je Vinkovčanin Jakov Puljić, koji je postigao hattrick na današnjoj utakmici. Da stvar bude još bolja, to mu je drugi hattrick u zadnja 3 kola, a isto je napravio u pobjedi Jagiellonije nad Wislom Plock (5:2) u 10. kolu. Možemo reći da Puljić u Poljskoj igra nogomet života s obzirom na sve što pokazuje u posljednje vrijeme.

Bivši napadač Cibalije, Lokomotive, Intera i Rijeke u Poljsku je došao 2019. godine upravo iz kluba s Kvarnera. Rođeni Vinkovčanin trenutno je na drugom mjestu strijelaca poljske lige s 8 pogodaka, dok je Jagiellonia na šesta momčad Ekstraklase. Nastavi li Puljić i dalje tresti mreže diljem Poljske, neće nedostajati interesa europskih klubova za hrvatskog napadača, a tko zna, možda i na adresu Jagiellonije u budućnosti stigne i poziv izbornika Dalića.