Na poluvremenu treće utakmice doigravanja za prvakinje Hrvatske na Pešćenici između Medveščaka i Splita Hrvatski košarkaški savez napravio je lijepu gestu i dodijelio prigodne nagrade najboljima u regularnom dijelu lige. Čak dvije nagrade je zaslužila naša Vinkovčanka, trenutno igračica Pule Katarina Trehub i to kao najkorisnija igračica, odnosno MVP lige, ali i najbolja skakačica.

Katarina Trehub rođena je 1997. godine u Vinkovcima gdje je završila osnovnu školu dok je srednju školu upisala u Vukovaru. Košarku je počela trenirati s 12 godina u KK “Vinkovci” i to kod trenera Luke Kivele. Osnovne stvari o košarci naučila je od mame Vesne koja je i sama bila košarkašica. Igrala je za kadetsku, juniorsku i U20 reprezentaciju Hrvatske.

Katarina će vjerojatno svoju karijeru nastaviti u nekom europskom klubu. Godinama dobiva pozive iz raznih klubova te vjeruje da je dovoljno sazrela u psihičkom i igračkom smislu da svoju sportsku karijeru nastavi negdje van Hrvatske.

Da je Katarina potpuno u pravu svjedoče suhe brojke. Ove sezone Katarina ima u prosjeku 17,6 poena i 13,6 skokova. Dakle konstantno je u double-double učinku, niti jednom nije imala manje od 10 poena na susretu što svjedoči o konstantnosti i zrelosti njene igre. Sa samo 21. godinom na leđima Katarina je sigurno budućnost naše reprezentacije!